hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Báránybőrbe bújt farkasok
Mit tegyünk a munkahelyi manipulátorokkal?

2018. 05. 17.
Előző cikkünkben azt elemeztük, milyen technikákat alkalmazhat­nak a manipulátorok a munkahelyen, és hogyan lehet felismerni azt, ha manipuláció áldozatai vagyunk. Most azt szeretnénk megmutatni, milyen eszközeink vannak a manipulációval szemben, és hogyan lehet hatékonyan kezelni ezeket a helyzeteket.

Ha megkérdezünk egy kisgyereket, hogy mitől fél a legjobban, akkor valószínűleg azt a választ fogja adni, hogy a gúnyolódástól és a kirekesztéstől. A felnőtteknél sincs ez másképp: a legtöbb ember leginkább attól fél, hogy kibeszélik vagy kigúnyolják a háta mögött, és nem fogja tudni, mit tegyen ilyenkor. Valószínűleg mindannyian átéltünk már hasonló helyzeteket, és könnyen lehet, hogy nem mindig sikerült jól kikerülni ezekből, mert nem volt jó példa előttünk, és nem tanultuk meg, hogyan lehet az ilyen szituációkat jól kezelni. Az is könnyen előfordulhatott, hogy ha meg is próbáltuk megoldani a helyzetet, hamar felhagytunk a próbálkozással, mert úgy éreztük, hogy nem sikerül jól kikerülnünk a konfliktusból.

Mielőtt bemutatnánk azt, hogy milyen technikák lehetnek hatékonyak a manipulátorokkal szemben, érdemes áttekinteni, melyek azok a leggyakoribb módszerek, amelyeket az embe­rek ilyenkor alkalmaznak, és vajon mennyire célravezetőek mindezek.

Általános kezelési technikák

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!