hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Adni csak jókedvvel

2004. 12. 26.
Különböző reagálásokat vált ki az emberekből, amikor piszkos ruhában derékig hajolt hajléktalan vagy lépcsőn ücsörgő nyugdíjaskorú nyújtja a markát pénzt kérve. Némelyeket az ápolatlan külső, a mély szegénység látványa taszít, másokat a kellemetlen tapasztalatok, hiszen több ízben kiderült, a síró hangon könyörgő valójában egy banda beszervezett tagja, a bukszánkból kiénekelt pénz pedig nem a rászorulókat, hanem a "futtatókat" boldogítja. Az amúgy szolidan javuló adakozókedvet azonban nemcsak ezek a jelenségek, hanem a köszönetnyilvánítás kultúrájának hiánya is visszaveti. 



Cégek adományaival megrakott Mikulás egy vidéki kórház kisbetegeinél Fotó: MTI

Adományra, jótékonykodásra számtalan terület és lehetőség adódik. Kiszolgáltatott gyermekek, sínylődő betegek, a környezet szebbítése – és még számtalan szükséget tárnak fel az ezekkel foglalkozó szervezetek. Hirdetésekben vagy levélben, személyesen nap mint nap találkozhatunk ezekkel a kihívásokkal. A pénzgyűjtő módszerek esetenként kifogásolhatók, de a célok nemigen. 

Ellentmondásos fejlődés

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!