hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kampány
Németh Sándor írása

1999. 10. 09.
Írásában a Hit Gyülekezete alapító és vezető lelkésze az egyházügyi törvényt mostanában szigorítani szándékozó jobboldali törekvések politikai, egyházi és társadalmi hátteréről szól. Nézete szerint a mostani egyházpolitika hatalmi érdekeknek van alávetve, közéletünk pedig megtelt és át van itatva hazugságokkal, dezinformációkkal, rágalmakkal… Németh Sándor beszél arról, hogyan látja a Hit Gyülekezete előtt álló jövőbeni alternatívákat, és megdöbbentő tényeket is feltár az elmúlt hónapokban őt ért személyes élményekről.

"(...…) Ha elfogulatlanul végiggondolja valaki a Hit Gyülekezete ellen zajló kampány utolsó évét, az könnyen felismerheti, hogy a közösségünkkel szembeni akciósorozatok egy eltervezett koreográfia szerint, szervezett módon zajlanak, amely természetesen több spontán elemmel is kiegészült.
Egyes híresztelések szerint az akciósorozat mögött Kövér miniszter úr egyes közeli munkatársai, sőt a Vatikán titkosszolgálata áll. A napokban egyik ismerősöm azt mesélte nekem, hogy lehetősége nyílott betekinteni egy titkosszolgálati csoport rá vonatkozó megfigyeléseiről szóló háromszáz oldalas jelentésébe, amelyet ebben az évben készítettek róla. Elmondása szerint az irat egyharmad részének elolvasására sem volt képes, mert miután többek között a feleségével való intim együttélésről olvasott beszámolót, gyomra hirtelen felfordult, és ideje sem maradt, hogy a mellékhelységbe kirohanjon: így az asztalra hányt… Ezután, elmondása szerint, két napig beteg volt. Beszámolójának természetesen csak akkor adnék teljes mértékben hitelt, ha bizonyítékait saját szememmel is láthatnám.
Ez a történet azért is foglalkoztat, mert az elmúlt időben számos jel arra mutatott, hogy jómagam, feleségemmel és gyermekeimmel együtt az elmúlt hónapokban, nem tudom, milyen szolgálat által, de intenzív megfigyelés alatt álltunk (vagy állunk?). Mindenesetre például júliusban a mobiltelefonomban a titkosszolgálat modern eszközeihez értő személy talált egy nyomkövetőt, amely azt a célt szolgálta, hogy mindig megfigyelőim látószögében maradjak. Mobiltelefonom körülbelül az év elején hallgatott el hirtelen, és beadtam megjavíttatni. Valószínű, hogy ezután kaphattam az ajándékot (…...)
"

Németh Sándor írása: Húsz év az úton
Bizalmas hatósági dokumentumok az 1979-89-es évekből: FELJEGYZÉS az Állami Egyházügyi Hivatal (ÁEH) irattárának Hit Gyülekezetével kapcsolatos iratcsomójáról

Hit Gyülekezete történetének elmúlt tíz évét összefoglaló cikkünk: A rendszerváltás után

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!