hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Extrém sport kisokos
Adrenalin a maximumon

2018. 10. 05.
Háztetőkön ugrálás, crossmotoros szaltózás, snowboardozás 3000 méter magas hegyen – és ezek még csak a lájtos kikapcsolódási formák.

A deszkás sportok kedvelői számára rengeteg lehetőség adódik télen-nyáron, helyszínnek adódhat akár az aszfalt, a víz, vagy a terep. Nyáron remek lehetőség adódik szörfözni, wakeboardozni, vizisízni, mountainboardozni. Akiknek az eddigi életük nulla izgalommal telt, most hegyről csúszhatnak le egy hosszabb és szélesebb deszkán – a mountainboardon. Ehhez még hó sem szükséges, hiszen a kiépített utakon lehet a hátunkon fekve lecsusszanni. Az extrém sportokon belül ezt tartják az egyik legveszélyesebbnek, ugyanis egyedül csak az erre kitalált különleges cipővel fékezve lehet vele megállni. Ám ha valakinek még ez sem lenne elég, és szeretné minden egyes másodpercben átértékelni az életét, annak a hidegebb időszakok beálltával sem kell aggódnia, hiszen havon is lehet snowboardozni, vagy a gördeszka tengelyeit leszerelve snowskate-ezni, és még síelni is.

Gyorsaság, magasság, összpontosítás

Mivel az extrém sport meghatározója a gyorsaság, a magasság, a veszély és a látványos mutatvány, lássuk, melyek azok a sportok, amelyek igazán igénybe veszik az emberi erőt, és nagy összpontosítást igényelnek. Ezek esetében a fizikai és pszichikai képességekre egyaránt szükség van.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!