hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A HISZ és az iskolakezdés

2017. 10. 03.
Tanszerekkel megpakolt iskolatáskákat vittek több mélyszegénységtől sújtott település nebulóinak a HISZ aktivistái. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának önkéntesei Karancsságon, Magyon és Salgótarjánban is szerveztek osztást a helyi kisiskolások számára.

A nyár elején kezdett új kampányba a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A szervezet „Iskolatáska 2017” névre keresztelt programjában már a szeptemberre készült: olyan felajánlásokat várt – elsősorban tanszereket és iskolaszereket –, melyekkel a nélkülöző családok iskolakezdéssel kapcsolatos terheit könnyíthetik meg.

A szeretetszolgálat évek óta külön figyelmet fordít a problémára, idén első alkalommal azonban már a nyár elején elindított egy szervezett gyűjtőkampányt, ami a tapasztalatok szerint megmozgatta az adományozásra nyitott embereket.

„A családok számára a szeptemberi első becsengetés mindig extra költségeket is jelent. A szegénységben élők számára ez hatványozottan nagyobb teher: évtizedek óta látjuk mi is, hogy van, ahol a kosztpénzből vesznek el, hogy a gyerekek beiskolázását meg tudják oldani” – mutatta be az akció hátterét Kovács Sándor, a HISZ elnöke, aki egyúttal a szervezet és a megajándékozottak köszönetét is kifejezte a jószívű felajánlók felé. „Ez Magyarország jövőjébe való vetés volt. Örömmel láttuk, hogy volt, aki 100 forinttal, és volt, aki 20 db, egyenként legalább 10 000 forint értékű, megtömött iskolatáskával lepte meg a szeretetszolgálatot” – mondta a Heteknek Kovács.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!