hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magunk ellen elkövetett bűnök
Hogyan csökkenti a túlsúly az életidőt?

2011. 02. 17.
Több mint 170 milliárd forintot költünk alkoholra, drogra, dohányzásra és az öngyilkosság legnagyobb rizikófaktorának, a depressziónak a gyógyítására. 240 milliárd forintot fordítunk feleslegesen gyógyszerre, miközben sportra csak 2,2 milliárd jut. Sokan korán távoznak az élők közül, és a kórházak zsúfoltak. Lehet és kell ezen változtatni!

Nézd, fiam, milyen szép szál erős ember ez a Józsi, te meg hogy nézel ki - mondja Mari néni, aki nem tudja, hogy Józsi nem szép, erős ember, hanem elhízott, túlsúlyos, és emiatt beteg szegény, és veszélyben is van!

- Képzeld - mondja Gyuri barátom -, 6 kilót fogytam. - Ez nagyszerű - biztatom -, akkor már csak 30 kiló plusz van rajtad. Értetlenkedését látva megkérdezem, hogy milyen magas. - 180 centiméter - válaszolja. - Nos, 77 kiló lenne az ideális testsúlyod - mondom neki -, és mivel most 106 kiló vagy, nem sokat tévedtem.

Mindez csak két kiragadott példa azzal kapcsolatban, hogy a közfelfogásban milyen félreértések vannak az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatban. Kutatók szerint az emberi génekbe 120 évig tartó élet van bekódolva. Mi magunk döntünk arról, milyen életmódot választunk. Ez meghatározza életminőségünket és annak tartamát is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!