hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Minden magzat egy értékes ember
Lukács József, a Várva Várt Alapítvány vezetője

2018. 10. 12.
Közel háromszáz krízishelyzetben lévő nő, pár és család helyzetén próbál segíteni a Várva Várt Alapítvány, amelynek vezetője messze az abortuszt tartja a legrosszabb „kiútnak” bármilyen krízishelyzetből.

 

A közelmúltban Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője fogalmazott meg egy javaslatot arról, hogy az abortuszra készülő nők kötelező jelleggel hallgassák meg a magzatuk szívhangját, mielőtt végső döntésre jutnak. A Várva Várt Alapítvány vezetőjeként mennyire értesz egyet ezzel a javaslattal?

– Alapvetően jó ötletnek tartom, bár nem gondolnám, hogy kötelező jelleggel kellene ezt bevezetni. Az egyik aktivistánk tavaly küldött az EMMI szakmai vezetőinek egy hasonló javaslatot, ami ha nem is kötelező jelleggel, de négy dolgot javasol az érintett hölgyek számára: hallgassák meg a baba szívhangját, beszéljenek egy életvédő orvossal vagy egy örökbefogadásra váró családdal, vagy nézzenek meg egy filmet a magzati élet fejlődéséről. Ezeket mi is jó ötletnek tartjuk, mert ezzel segítséget kapnak ezek a hölgyek, hogy jó döntést hozzanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!