hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki temette el a Jobbik-alelnök cégét?
Volner János, kft.-k és fantomok

2013. 05. 09.
Volner János, a Jobbik alelnöke, a párt első számú gazdasági szakpolitikusa – bár csak esti érettségivel rendelkezik – nemrégiben a gazdaságról tartott előadást a Corvinus Egyetemen, ahol azt mondta, szigorúan fel kell lépni a cégfantomizálások ellen. Volner egyik vállalkozása egy cégtemetőben tűnt el 12 millió forint közpénzzel együtt. A pártban mindaddig nem tartanak a botrány következményeitől, amíg csak a „cionista” média gerjeszti azt.

Volner János 2006 tavaszán alapította meg Gavron Kft. nevű cégét. (1999 óta ez már legalább a harmadik cége volt, előbb-utóbb mindegyiket törölték a cégjegyzékből – a részleteket lásd keretes írásunkban.) A cégben Volner mellett felesége, Volner Beatrix volt a tulajdonostárs. A főképp vasáru-, festék-, üveg-kiskereskedelemmel foglalkozó cég jól teljesített, a különböző közterheket maradéktalanul és pontosan fizette. Éppen ezért kereste meg Volnert az iregszemcsei Molnár Szabolcs, kérve: adja el neki a cégét. Volner és felesége hajlott is az ajánlatra, és 2008. június 3-án eladták a Gavront Molnárnak. Nagyjából ezt a magyarázatot adta Volner János Jobbik-alelnök azt követően, hogy az atv.hu megírta: a Gavron Kft.-t azért kellett törölni a cégjegyzékből, mert 12,3 millió forintos köztartozása behajthatatlanná vált.

A hírportál a nevezett cégről azt is megírta, hogy a Volner házaspárt követő új tulajdonosa, Molnár Szabolcs az „iregszemcsei cégtemető” bűnügyben vált ismertté: a vád szerint a férfi és társai több száz, köztartozással terhelt céget vettek át jellemzően néhány százezer forintért, majd a cégeket fantomizálták: mivel a különböző hitelezői felszólítások rendre a „Nem kereste” jelzéssel jutottak vissza a feladókhoz, a hitelezők búcsút inthettek a pénznek. A Volnerék által alapított és 2006-től 2008. júniusig vezetett Gavron esetében egyetlen hitelező, az adóhatóság jelentkezett: a cég eltűnése tehát 12,3 millió forint közpénz eltűnését jelenti.

Rájár a rúd a Jobbikra

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!