Kereső toggle

Szennyes üzlet

Milliárdokat termeltek a prostitúcióra kényszerített tinilányok

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Többségében 18 év alatti fiatal prostituáltakat futtatott az a tiszafüredi központú bŐnbanda, melynek 15 tagja ül a vádlottak padján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság folytatólagos tárgyalásán. A nyugatra is dolgozó társaság tevékenysége folytán több milliárd forintos bevételre tett szert, csak a 2004-tl 2007-ig terjed idszakban 6 milliárd forintot meghaladó haszon landolt a szervezet vezetjénél. A 2001-tl 2004-ig terjed idszakról nem maradt fenn bizonyítható adat.

A jó nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező csoport a tiszafüredi night- clubnak álcázott bordélyház működtetése mellett a prostituáltakat Ausztriába és Németországba is kiutaztatta. A lányoknak magas kereseti lehetőséget, különféle utazásokat, lakásvásárlást ígértek. Cserébe napi 1000 eurós bevételt vártak tőlük. Az irdatlan összegek fehérre mosásában is megvoltak a segítők, mégpedig a vádlottak között lévő ügyvédek, akiket az üggyel összefüggésben az ügyvédi kamarából már kizártak. Hogy mennyire ügyes legalizálást folytattak az egykori ügyvédek, azt mutatja, hogy például e szervezet vállalkozása üzemeltette a recski bazaltbányát, ezenkívül ingatlanokkal üzleteltek, egy esetben például vásároltak egy komplett laktanyát is. Az euróban megjelenő bevételeket egy bizonyos Said nevű arab váltotta forintra, akit a hatóságok a mai napig nem tudtak beazonosítani.
Az elsőrendű vádlottat, a 46 éves L. Tamást még 2007 júliusában fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói kommandósok segítségével Tiszafüreden. A prostitúcióból származó bevételek mintegy ötven százaléka nála landolt – így néhány év alatt mintegy 6 milliárd forintra tett szert.
A 2009 novemberében kezdődő tárgyalássorozat eddigi lefolyása alatt mintegy 50 tanút hallgattak ki. A vád terjedelmes: többek között többrendbeli erőszak, fenyegetés, bűnszervezet tagjaként folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett kerítés, valamint bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés és elősegítésének bűntette. Ezenkívül különösen nagy értéket meghaladó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette is csatlakozik a vádhoz. Az ügy elhúzódásának a bonyolultság mellett oka az is, hogy a kijelölt tárgyalási napokon a házi őrizetben vagy szabadlábon védekező vádlottak, illetve azok jogi képviselői különféle indokokkal távol maradnak. A tárgyalás folytatása szeptemberben várható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon.

Olvasson tovább: