Kereső toggle

Sikeres volt-e a neokonok külpolitikája?

Gavra Gábor publicisztikája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az időközben a demokrata impeachment-hoax kulcsfigurájává előlépett John Bolton egykori nemzetbiztonsági tanácsadót élteti és amerikai beavatkozást sürget Iránban az ajatollahok rendszerének megdöntése érdekében a kitűnő Seres László, a Neokohn főszerkesztője és a Hetek rendszeres külső szerzője.

Seres László szabadság iránti elkötelezettsége, Izrael és az Egyesült Államok melletti kiállása éppoly tiszteletreméltó, mint az övéhez képest eltérő vélemények iránti nyitottsága. Most azonban súlyosan téved.

Seres László szerint „a szabadság, az emberi jogok és a demokrácia békés exportját hirdető neokon külpolitikai elveket, következetességet és főleg morált vinne Amerika diplomáciájába, és lássuk be, ezek mindegyikére szüksége is van”, ezért aztán azt sürgeti, hogy az Egyesült Államok exportáljon szabadságot és demokráciát Iránba, nyilván békés úton. Hiszen a rezsimváltások és a demokráciaexport már csak így, békés, diplomáciai úton terjednek a világon.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: