Kereső toggle

Bérek, fizetések

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Tisztelt Hetek Szerkesztősége!

Ausztriában élek, dolgozom már hét éve. Szabadjon ennek kapcsán megjegyeznem, hogy az az állítólagos 627 000 forintnak megfelelő átlagbér nem igaz! 2000 euró, ami kb. 500 000 forint, nagyon-nagyon magas bérnek számít. Ennyit keresnek vezető munkakörökben dolgozók. Persze nem a bankigazgatók vagy politikusok. Az átlagember átlagbére 1000–1500 euró között van. Ami persze így sem kevés, de azért ekkora túlzást!

Sőt, a bolti eladók keresete nem éri el az 1000 eurót! Az ápolónőknek ellenben itteni viszonyok között is igen magas a fizetésük, 1700 euró körül kap egy frissen végzett. Ez egy elit szakmának számít Ausztriában a magas bérek miatt. Hogy tovább fokozzam, hogy miért nem igaz ez a 627000 forint átlagbér: ahol én lakom, az egy úgynevezett tartományi főváros, magyarosan megyeszékhely. Nos, az itteni polgármester-helyettesnek, aki mellesleg Jörg Haider balkeze, a havi bére 3100 euró. És itt már elérkeztünk a politikusokhoz…

Tisztelettel: Redl Anikó

Ui.: Még valamit. A magyarok ezerszer rasszistábbak, idegengyűlölőbbek, mint a sógorok. Engem hét év alatt egyszer sem ért atrocitás vagy hátrányos megkülönböztetés. Inkább fülig ér a szájuk, ha megtudják, hogy magyar vagyok. Pedig ez itt a Szabadság Párt és Jörg Haider & BZÖ fészke.

Cikkeinkkel kapcsolatos véleményüket várjuk a hetek@hetek.hu e-mail címre.

Olvasson tovább: