Kereső toggle

Vélemény

AKTUÁLIS
Miközben a világ politikusai – gyakorlatilag az egy szem Donald Trumpot leszámítva – Fidel Castro méltatásával és a „létező szocializmus” tisztára mosásával voltak elfoglalva, szombaton döbbenetes interjú jelent meg a maszol.ro portálon.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 11. 18. (XX/46)

Nyugodtan kijelenthetem, hogy én még így amerikai elnökválasztási győzelemnek soha nem örültem.

2016. 11. 11. (XX/45)

Barack Obama Fehér Házból történt távozásával véget ért egy hatásos retorikájú, de erősen közepes képességű politikus útja a politikai ötlettelenségbe. Véget ért a megalkuvás külpolitikája, egy nyolc éven át tartó, folyamatos, kishitű visszavonulás...

2016. 10. 28. (XX/43)

„Mostantól minden alkalommal, amikor Orbán nyilvánosan szerepel, kifütyüljük… ez az egy útja van, hogy szembesítsük a valósággal. …Fütyüld ki te is, akárhol látod!
A törökök által épített fürdők, mecsetek és a Gül Baba utca elnevezése is bizonyítják, hogy a megszálló magyaroknak semmi közük Budához, különös tekintettel a Rózsadombra, mely még nevét is a Gül Baba által ültetett rózsakertről kapta. A római...

2016. 10. 21. (XX/42)

Élt a marxi kevesen, némi serclin, levesen, nem volt járni jegy semazt a régi arcot keresem
Dylan, a jelenkor nagy dalnoka, aki megmutatta, hogy a költészet magas szinten társítható a zenével, új minőséget szülve ezáltal. Az irodalmi Nobel-díj odaítélése forradalmi húzásnak tűnik, ami azonban a hagyományosabb irodalmi formák kedvelőinek...
Az őszi zsidó ünnepek alkalmából az UNESCO szép kis ajándékkal lepte meg Izraelt, midőn a múlt héten kinyilvánította, hogy Izraelnek nincs történelmi köze és joga a Templom-hegyhez, Jeruzsálem hívő zsidók számára legszentebb pontjához

2016. 09. 30. (XX/39)

Csapdahelyzetbe futottak bele azok, akik a kvótanépszavazástól való távolmaradásra akarták rábírni az állampolgárokat.
A zenedoboz bohóca, ha felhúzzuk a szerkezetet, táncol, de nem a zene dallamára, hanem úgy, ahogy a fogaskerekek mozgatják. A bohóc nem hallja a zenét, ezért mozog mechanikusan.

2016. 09. 23. (XX/38)

Sokan úgy érzik, ha elmennek és nemmel szavaznak az októberi népszavazáson, akkor Orbán és politikája mellett szavaznak, őt segítik.
Amint arról a Hetek nemrég írt, a humanizmus korának végét és egy új, tökéletes vallás, a dataizmus világuralmát vizionálja Yuval Noah Harari, a Jeruzsálemi Héber Egyetem történészprofesszora. E világban nemhogy a transzcendens valóságnak, de még az...
A kvótareferendum egyedülálló a magyarországi népszavazások történetében, hiszen a szokásos igen/nem válaszok mellett kampány zajlik az érvénytelen szavazás és a távolmaradás (bojkott) mellett is.

2016. 08. 26. (XX/34)

A Mandiner online portál címlapon közölte Pajor Tamásnak a múlt heti számunkban megjelent vitairását (Félholdra verve - válasz Balavány György keresztényellenes írására. Hetek, 2016.

2016. 08. 19. (XX/33)

Július 29-én jelent meg a HVG.hu-n Balavány György Tudta, hogy iszlám terrorizmus nem létezik? című uszító, keresztényellenes írása, amelyben a szerző a Koránhoz hasonló „terrorista kézikönyvnek” minősíti a Bibliát.

2016. 07. 29. (XX/30)

Judith Butlert „napjaink legnagyobb hatású filozófusának” titulálva Albertus Magnus-díjjal tüntette ki a Kölni Egyetem. A gender- és queerelméletek, valamint a modernkori feminizmus agytrösztjét popsztárként ünneplik a nyugati egyetemeken.

2016. 07. 22. (XX/29)

A befejezett múlt mindig fájdalom. Ha olyan valaki megy el, aki nevettetni tudott, az még jobban fáj. Mintha a humorból is csúfot űzne az elmúlás, pedig pont fordítva lenne jó.
Sokan elbúcsúztatták már, méltatták írótársak, komoly tudósok, kondoleált a köztársasági elnök, nyögvenyelősen még a kormányfő is, (habár a jelenlegi politikai kurzus a munkásságát se kiköpni, se lenyelni nem tudja), néhány fajbunkó kihasználta az

2016. 07. 15. (XX/28)

Az amerikai The Algemeiner július 7-én közölte szerkesztőnk cikkét, amelyben a lap Magyarországgal kapcsolatos állításaira reagált. (Morvay Péter cikkének magyar fordítása a Hetek múlt heti, július 8-ai számában jelent meg).
Egyhangúlag kinyilvánította az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye nem ismeri az azonos neműek „házassághoz való jogát”.

2016. 07. 01. (XX/26)

Fanatikus, tanulatlan, idegengyűlölő, fogatlan brit nyugdíjasok ejtették foglyul az Egyesült Királyságnak a jövő, de legfőképpen az Angela Merkel és Jean-Claude Juncker által képviselt európai korszellem iránt fogékony, tanult, világlátott,...

2016. 06. 17. (XX/24)

Ezerkilencszázötvennyolc június 16-án (ami hétfőre esett) hajnalban végezték ki az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc kormányának miniszterelnökét, Nagy Imrét, Maléter Pál honvédelmi minisztert és a miniszterelnök köréhez tartozó Gimes Mik

2016. 06. 10. (XX/23)

Honnan és miként váltható le a jelenleg regnáló kormánykoalíció? Erre a kérdésre nemcsak az elemzők keresik a választ, hanem a pártpolitikai mozgásokban is fellelhető a válaszkeresés igénye.

2016. 06. 03. (XX/22)

Huszonegy hazai és határon túli zsidó hitközség képviselőinek részvételével pénteken megkezdődött a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) és határon túli testvérhitközségeinek háromnapos nemzetközi konferenciája.
Kedden nem sokkal 0 óra után bejelentette visszavonulását Schiffer András, a „társadalmi kezdeményezésként” 2008 októberében, pártként pedig 2009 februárjában létrejött Lehet Más a Politika alapító-társelnöke.

2016. 05. 13. (XX/19)

Miért szavazott közel tízmillió amerikai már az előválasztáson Donald Trumpra?
„Ezek az elveim, és ha nem felelnek meg, nos, vannak más elveim is” – jelentette ki Groucho Marx, mintegy megelőlegezve az idei republikánus versengés győztesének krédóját.

2016. 04. 22. (XX/16)

1938 őszén a pánikba esett, meghasonlott, a háború – utoljára alig két évtizede átélt – borzalmaitól még az önfeladásnál is jobban irtózó Európa demokráciái képviseletében Chamberlain brit és Daladier francia miniszterelnök Benito Mussolini társas

2016. 04. 08. (XX/14)

A Történet Szelleme gondolta el Kertész Imre sorsát nekünk. Művein és alakján keresztül üzent a Név Európának meg a világnak.

Oldalak