hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Olimpia Győrben

2017. 05. 04.
Magyarországon első ízben Győrben lobban fel az európai olimpiai láng, ahol ötven ország fiatal sportolói részvételével rendezik meg tíz sportágban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF, 2017. július 23–30.). Új sportlétesítmények, infrastrukturális fejlesztések és rengeteg izgalmas program jellemzi Győrt a 2017-es esztendőben is.

A város 2011-ben kötelezte el magát az EYOF rendezése mellett, és azóta számos új sportlétesítmény épült meg, vagy épül jelenleg is a városban. A magyar állam jelentős támo­gatást nyújtott, s a város szintén többmilliárdos nagyságrendben fordított az infrastruktúra fejlesztésére az eseménnyel összefüggésben.

Az egyik megvalósult létesítmény az Audi Aréna Győr multifunkcionális csarnok, mely a világhírű Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat otthona. Különlegessége, hogy az új csarnok a már korábban is meglévő Magvassy Mihály Sportcsarnok közvetlen szomszédságában, azzal egy komplex egységet alkotva épült meg. Az 5500 férőhelyes új létesítmény befogadóképessége az aktuális rendezvény férőhely-igényéhez igazítható. A multifunkcionális csarnok a sportesemények mellett helyet ad koncerteknek, színházi előadásoknak, kiállításoknak és a társadalmi élet különböző eseményeinek is. Az Aqua Sportközpont a város első ötvenméteres medencével rendelkező verseny­uszodája 2014-es átadása óta is több rangos vizes sporteseménynek, többek között felnőtt úszó országos bajnokságnak is otthont adott már. A napjainkban épülő Radnóti úti Sportkomplexum magában foglal egy atlétikacentrumot, teniszcentrumot 9 pályával, egy tornacsarnokot, egy csarnokot a küzdősportok számára, illetve egy multifunkcionális sportcsarnokot 8 hektáros ingatlanon, 24 ezer beépített négyzetméteren. A sportkomplexum a győri EYOF fő versenyhelyszíne lesz, hiszen négy sportág versenyeit is itt rendezik meg.

A győri Széchenyi István Egyetem szintén az egyik fő helyszíne a 2017-es fesztiválnak, ahol állami és önkormányzati forrásból egy kollégiumi épület is épül, amely az olimpiai falu egyik részét képezi majd. A másik része a közeli volt olajgyári területen fekszik, ahol külső beruházásban 200 új lakás épül, melyeket a sportesemény után vesznek birtokba tulajdonosaik. A létesítmények lehetőséget adnak nemzetközi edzőtáborok és további európai és világesemények szervezésére, miközben a lakossági igényeket is kiszolgálják.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!