Kereső toggle

Tőzsdejelentés 2003. 11. 12–18.

Jó formában a magyar bluechipek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Folytatódott az árfolyamok lemorzsolódása a világ tőzsdéin. Tették mindezt annak ellenére, hogy mind a vállalati gyorsjelentések, mind a megjelent makrogazdasági adatok – többek között a német GDP vártnál nagyobb növekedése – inkább optimizmusra adtak volna okot. 

A megnövekedett terrorveszély miatt ismét nagyot estek a légitársaságok részvényei, de nem remekelt a bankszektor sem, miután az ING és az Allianz eredménye is rosszabb lett a vártnál, az euró erősödése pedig az exportőröket sújtotta. 

A BUX a gyorsjelentések miatt felfokozott érdeklődés és forgalom közepette 10 ezer pont felett is járt, de a lélektani határ áttöréséhez nem volt elég a lendülete, így 9612 pontig esett vissza a keddi zárásra.

Minden elemzői várakozást felülmúlt a Mol és az OTP, utóbbi az elemzői konszenzusnál 15 százalékkal magasabb harmadik negyedéves eredményről adott számot. A bankpapír célárát a K&H elemzői 3330 forintra emelték, a papír 3000 forint felett is forgott, innen esett vissza 2767 forintig. A blue chipek közül a keddi zárásra csak a Mol tudott pozitív tartományban maradni, 6625 forintos záróára 1,6 százalékos emelkedést takar. Az olajcég a lengyel PKN társasággal folytatandó stratégiai együttműködésről tárgyal, kormányszinten már a szándéknyilatkozat aláírására készülnek. 

A hét nagy vesztesei a második vonalból kerültek ki, a NABI és a Graphisoft, amely 13 százalékot vesztett értékéből. Lezárult az FHB részvényeinek jegyzése, a kibocsátási ár 4300 forint lett, a papírokkal várhatóan november 24-től lehet majd kereskedni a virtuális parketten.

Olvasson tovább: