hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Brazília gazdasági krízisbe sodródhat

2002. 07. 07.
Derűre ború vár Brazília népére, ha beigazolódik a gyanú. A Standard and Poor\'s Nemzetközi Hitelminősítő Intézet ugyanis visszaminősítette a brazil államadósságot, mivel az ország láthatóan nehezen birkózik meg a 250 milliárd dolláros tartozásával, ezt követően a reál árfolyama eddig sosem tapasztalt mélypontra zuhant. 



A brazilok a világbajnok csapatot ünneplik az utcákon Fotó: Reuters

Véletlen egybeesés, hogy a következő elnökválasztás idén októberben esedékes. A piac aggodalmát fejezte ki az esetleges baloldali győzelem esetére, mivel az új elnök, Lula da Silva nem támogatná az eddigi – az IMF által oly nagyra becsült – liberális, szabadpiacos reformpolitikát. Szakértők szerint az ország könynyen Argentína sorsára juthat, ám ennek világpiaci hatása sokkal markánsabb lenne. Brazília korántsem vehető egy kalap alá Argentínával, hiszen az ide irányuló uniós, amerikai és japán export háromszor nagyobb, mint szomszédjáé. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!