Kereső toggle

Üzlet

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 04. 15. (XX/15)

Idén várhatóan ismét rekordot döntenek a kampányköltések az amerikai elnökválasz­tási hadjáratban. De vajon megéri ennyit költeni reklámokra és hirdetésekre? A theatlantic.com riportja ennek járt utána.

2016. 04. 08. (XX/14)

Az autózás jövőjének totális átalakítására vonatkozó terv a Tesla Motors berkein belül már évek óta elkészült, és úgy tűnik, hogy a napokban még egy lépéssel közelebb kerültünk ennek megvalósulásához is.

2016. 04. 01. (XX/13)

A márciusi brüsszeli merényletekre a piacok viszonylag kimérten és higgadtan reagáltak: Amerikát és Ázsiát is a „csendes kereskedés” jellemezte.

2016. 03. 25. (XX/12)

Túl sok adófajta van ma Magyarországon – állítják a lapunknak nyilatkozó adószakértők. Az elmúlt években a hazai adónemek száma lényegében stagnált, csakúgy, mint a legkritikusabb terület, a munkát terhelő adók mértéke is.

2016. 03. 18. (XX/11)

Fadi Swidan és Eitan Sella, arab és zsidó származású üzletemberek ambiciózus projektbe vágtak bele: izraeli arab vállalkozóknak nyújtanak segítséget startup vállalkozásuk beindításában és működtetésében.

2016. 03. 11. (XX/10)

Kezdd korán, beszélj róla minél többet, és csípj nyakon a témában minden tanítható és szemléletes pillanatot! Nos, a szülők épp a fentiek elmulasztásával tudják vakvágányra terelni gyermekeik pénzügyi nevelését.

2016. 02. 26. (XX/08)

Az izraeli állam már ígéretet tett a létesítmény felvásárlására.
2017-re Izrael rendelkezik majd a világ legnagyobb naperőművével – adta hírül nemrég a Reuters hírügynökség. A komplexumot a Negev-sivatagban építik fel.
A Google-nél és más technológiai cégeknél régóta bevett gyakorlat, hogy a külföldi országokban megtermelt jövedelmük után jogi kiskapuk segítségével nem fizetnek adót.

2016. 02. 19. (XX/07)

Modern örökösödési háborúk
Ma már többen mennek vissza Mexikóba, mint ahányan átjönnek szerencsét próbálni.
Az Amerikai Egyesült Államokban a bevándorlást támogatók és ellenzők aktuális vitájának középpontjában az áll, hogy vajon a bevándorlásból származó nemzetgazdasági megtakarítások vagy a terhelő központi kiadások a jelentősebbek.

2016. 02. 12. (XX/06)

A német kormány korlátozná a lakossági készpénzhasználatot, ha tehetné az egész Európai Unióban – adta hírül a világsajtó az elmúlt napokban.

2016. 02. 05. (XX/05)

És akkor a Skynet öntudatra ébredt...
Csang Hszin (Zhang Xin) azon kínai vállalkozók egyike, akik megragadták a „nagy átalakulás” adta lehetőségeket, s az elmúlt két évtizedben az ország legbefolyásosabb és leggazdagabb embereivé váltak.

2016. 01. 29. (XX/04)

Világszerte nagy megdöbbenést váltott ki az a néhány hete nyilvánosságra hozott gazdasági tanulmány, amely szerint drámai mértékben nőtt a szakadék a szegények és a gazdagok között.

2016. 01. 22. (XX/03)

Ingyenebéd, szundiszoba, tornaterem, mosoda, különbusz.

2016. 01. 08. (XX/01)

A Fed szigorítja, az EKB és Japán lazítja a monetáris politikáját. Kína gazdasága tovább lassul, a fejlődő országok pedig egyre sérülékenyebbek.
Vajon mi vár a világgazdaságra az új évben?

2015. 12. 18. (XIX/51)

Vajon sikerülhet-e Nigériának olyan pályát befutnia Afrikában, mint amilyet Kína esetében figyelhetett meg a világ az ázsiai kontinensen? A BBC legutóbbi helyszíni riportja erre kereste a választ.
Marc Faber svájci üzletember anno elõre jelezte a japán fordulatot és a '87-es tõzsdeválságot is.
„Nem tudom elképzelni, hogy ennek jó vége lesz” – nyilatkozta nemrég Marc Faber pénzügyi guru az osztrák Wirtschaftsblattnak. A pesszimista megmondóember alapvetően kiszámíthatatlanságot vizionál a közeljövőre nézve.

2015. 12. 11. (XIX/50)

Nem sikerült megegyeznie az új kitermelési plafonról az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) tagjainak a múlt pénteken tartott bécsi találkozón - tudósítottak a nemzetközi sajtóorgánumok.

2015. 12. 04. (XIX/49)

Az elmúlt hetekben több látványos változás is érintette a szaúd-arábiai nők életét. Idén de­cem­berben vehetnek részt először választásokon, amikor is a helyi önkormányzatok összetételéről dönthetnek.
„Mindenki maradjon otthon” – tanácsolta honfitársainak a párizsi terrortámadás után a brüsszeli amerikai nagykövet.

2015. 11. 27. (XIX/48)

A Deloitte Rising Star-listáján idén 96 százalékos növekedésével az előkelő 10. helyet érte el Pásztor Tamás cége, az Extrico Cégcsoport.
A walesi Crickhowell helyi kisvállalkozói merész dologra készülnek: offshore cégként az egész várost kiköltöztetnék az országból, hogy mentesüljenek a társasági adó fizetése alól – írta az Independent.

2015. 11. 20. (XIX/47)

Nemes Orsolya
„Nagyon bejött ám a cég promóvideója, így megpályáztam az állást. Most jövök az interjúról.
Kevés olyan ember él ma a földön, aki ne ismerné Warren Buffett amerikai dollármilliárdos nevét.

2015. 11. 13. (XIX/46)

Vajon végleg kiábrándult a világ a kapitalizmusból? - teszi fel a kérdést a The Wall Street Journal (WSJ) egyik kolumnistája, Tim Montgomerie egy  friss kutatás eredményeire utalva.
Kína és Tajvan. A nem õszinte mosoly országai.
1949 óta most először találkozott Tajvan első embere politikai és gazdasági riválisával, a kínai elnökkel - tudósított róla számos külföldi sajtóorgánum.

2015. 11. 06. (XIX/45)

Blair többek között Moammer Kadhafit is az ügyfelei között tudhatta. Fotó: AP
Tony Blair volt miniszterelnök nemrég azzal borzolta a kedélyeket, hogy egy CNN-interjúban meglehetősen bűnbánóan nyilatkozott az iraki háborúról, holott tizenéve még nagy támogatója volt a katonai beavatkozásnak.

2015. 10. 30. (XIX/44)

Európában, Amerikában, sőt Kínában is meredeken emelkednek az ingatlanárak. Vajon a szemünk előtt ismétlődik meg 2006? Hol vannak most az igazi  veszélyzónák? Sajtószemlénk tanulsága, hogy van okunk az aggodalomra.

Oldalak