Kereső toggle

Üzlet

AKTUÁLIS
Valószínűleg mindenki hallott már Warren Buffettről, a világ legnagyobb és legsikeresebb tőzsdegurujáról, aki már – úgy tűnik – mindent elért, amit egy üzletember elérhet. Buffett életpályája maga a nagybetűs sikertörténet, gyakorlatilag amihez hozzányúl, az arannyá válik.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 08. 12. (XX/32)

A svájci karórákat az emberek általában az aprólékos kézi munkával és az ebből előálló minőséggel azonosítják. Viszont a technológiai fejlődés a jól megszokott paradigmákat is képes kihívás elé állítani.
A nyugat-európai álláspiac megnyitása óta többnyire a magyar munkavállalók példaértékű helytállásáról és profi munkájáról szólt a hazai sajtó. Mindezt teljes joggal.

2016. 08. 05. (XX/31)

Immár több évtizedes az a vélekedés, ami minden nyugati fogyasztó fejében ott van a kínai termékekről: valahányszor meghalljuk a „made in China” kifejezést, olcsó dolgokra asszociálunk.

2016. 07. 29. (XX/30)

Augusztus 5-én rajtol a 2016. évi nyári olimpia Brazíliában.

2016. 07. 22. (XX/29)

Nem tudni, mikor lesz üzemkész, de már 4 milliárd dollárral többe kerül, mint kellene.
Az Obama-kormány már gyakorlatilag a megalakulása napján központi kérdéssé tette a bolygót fenyegető klímakatasztrófa megfékezését.

2016. 07. 15. (XX/28)

Az ipari termelés és benne különösen az autóipar mára igazi fordulóponthoz érkezett. A digitális technológia alkalmazása jelentős előnyökhöz juttathatja az újonnan piacra lépő válla­latokat.
Az utóbbi hetekben egyre jobban szorongatják az elektromosautó-gyártó Teslát az önvezető rendszerének balesetei miatt. Úgy tűnik azonban, hogy Elon Musk a támadások kereszttüzében is inkább előre próbál menekülni.

2016. 07. 08. (XX/27)

Fotó: AP
Habár június 23. óta másról sem szólnak a gazdasági hírek, mint a britek távozásáról az Európai Unióból, a brit referendum eredményének hatásai még bőven a feldolgozás fázisában vannak.

2016. 06. 24. (XX/25)

Zinedine Zidane, az algériai származású francia futball-legenda tehetségére most egy indiai ingatlanfejlesztő számít a legjobban – írta nemrég a Bloomberg.
Raghuram Rajan 2016 szeptembere után már nem folytatja munkáját az Indiai Központi Bank élén.

2016. 06. 17. (XX/24)

Közismert, hogy Kína megunta a világgazdaságban eddig betöltött – rendszerint alárendelt – szerepét, és gazdaságát egy innovatív, versenyképes szintre szeretné feltornázni.
Irányadó befektetők közül egyre többen vesznek fel olyan pozíciókat, amellyel egy újabb globális válság közeli bekövetkezésére fogadnak. Vajon az újabb „medvepiac” tényleg már a kapukat döngeti? Soros György szerint igen.

2016. 06. 10. (XX/23)

Jó külsejű férfiként előny, míg szép nőként akár hátrány is lehet az önéletrajzhoz mellékelt fotó - állítja egy friss izraeli kutatás.
A millenniumi generáció (más néven az Y generáció, azaz akik 1981 és 1997 között születtek) sokak szerint minden eddigi nem­ze­déktől eltérő tulajdonságokat mutat.

2016. 05. 20. (XX/20)

Évszázadokkal ezelőtt még komplett idiotizmusnak, fantazmagóriának, rosszfajta utópiának tartották, ma már viszont több nyugati, fejlett országban bevezetnék, de minimum népszavazást tartanának róla.

2016. 05. 13. (XX/19)

A ma ismert szakmák felének nyoma vesz-het  néhány évtizeden belül.
„A jövő gyáraiban csupán ketten dolgoznak majd: egy ember és egy kutya. Az ember feladata lesz a kutya etetése, az ebé pedig a gépek őrzése.” E bizarr jövőképet az amerikai Autodesk vezérigazgatója, Carl Bass vázolta fel néhány éve.
Barack Obama látogatását követően az elmúlt hetekben ismét felerősödtek az úgynevezett TTIP, vagyis a Transzatlanti-Szabadkereskedelmi Egyezményről szóló viták Németországban.

2016. 05. 06. (XX/18)

Az arizonai Scottdale-ben székelő Alcor vállalat hátborzongató szolgáltatást kínál az érdeklődőknek: 200 ezer dollárért bárkinek a testét lefagyasztják, hogy aztán egy nap újra fel­élesszék.

2016. 04. 29. (XX/17)

Már most látszik, hogy a júniusi brit népszavazás messze túlmutat önmagán, hiszen mind az EU-n kívüli nagyhatalmakat, mind a többi uniós tagállamot rendre állásfoglalásra készteti.

2016. 04. 15. (XX/15)

Idén várhatóan ismét rekordot döntenek a kampányköltések az amerikai elnökválasz­tási hadjáratban. De vajon megéri ennyit költeni reklámokra és hirdetésekre? A theatlantic.com riportja ennek járt utána.

2016. 04. 08. (XX/14)

Az autózás jövőjének totális átalakítására vonatkozó terv a Tesla Motors berkein belül már évek óta elkészült, és úgy tűnik, hogy a napokban még egy lépéssel közelebb kerültünk ennek megvalósulásához is.

2016. 04. 01. (XX/13)

A márciusi brüsszeli merényletekre a piacok viszonylag kimérten és higgadtan reagáltak: Amerikát és Ázsiát is a „csendes kereskedés” jellemezte.

2016. 03. 25. (XX/12)

Túl sok adófajta van ma Magyarországon – állítják a lapunknak nyilatkozó adószakértők. Az elmúlt években a hazai adónemek száma lényegében stagnált, csakúgy, mint a legkritikusabb terület, a munkát terhelő adók mértéke is.

2016. 03. 18. (XX/11)

Fadi Swidan és Eitan Sella, arab és zsidó származású üzletemberek ambiciózus projektbe vágtak bele: izraeli arab vállalkozóknak nyújtanak segítséget startup vállalkozásuk beindításában és működtetésében.

2016. 03. 11. (XX/10)

Kezdd korán, beszélj róla minél többet, és csípj nyakon a témában minden tanítható és szemléletes pillanatot! Nos, a szülők épp a fentiek elmulasztásával tudják vakvágányra terelni gyermekeik pénzügyi nevelését.

2016. 02. 26. (XX/08)

Az izraeli állam már ígéretet tett a létesítmény felvásárlására.
2017-re Izrael rendelkezik majd a világ legnagyobb naperőművével – adta hírül nemrég a Reuters hírügynökség. A komplexumot a Negev-sivatagban építik fel.
A Google-nél és más technológiai cégeknél régóta bevett gyakorlat, hogy a külföldi országokban megtermelt jövedelmük után jogi kiskapuk segítségével nem fizetnek adót.

2016. 02. 19. (XX/07)

Modern örökösödési háborúk
Ma már többen mennek vissza Mexikóba, mint ahányan átjönnek szerencsét próbálni.
Az Amerikai Egyesült Államokban a bevándorlást támogatók és ellenzők aktuális vitájának középpontjában az áll, hogy vajon a bevándorlásból származó nemzetgazdasági megtakarítások vagy a terhelő központi kiadások a jelentősebbek.

Oldalak