Kereső toggle

Robotinterjú - Új szelek fújnak a HR-iparágban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A hosszú és stresszes állásinterjú a legtöbb munkavállaló és HR-es rémálma. Jacky Hazan  izraeli székhelyű cége, az Intervyo, virtuális alapú interjúzással forradalmasítja a toborzást. A budapesti HR-Festen beszélgettünk vele.

Hogyan képes egy virtuális interjúztató sikeresen elvégezni egy olyan tevékenységet, ami eddig az emberek privilégiuma volt?

–  Az Intervyo a HR-eseket látja el adatok által vezérelt analitikával. Az intelligens, automatizált, virtuális videóinterjúztatásnak köszönhetően a fárasztó, vég nélküli és a jelentéktelen interjúkat már egyetlen gombnyomással végre lehet hajtani. Virtuális interjúztatónk objektív és strukturált interjúkat folytat le, miközben egy 360 fokos elemzést is készít a jelentkezőről. Mivel ilyen hatékony kombinációt eddig még soha nem alkalmaztak, a HR-esek nagy örömmel fogadták.

Hogyan működik ez a fajta virtuális állásinterjú?

–  A robotinterjú az emberi hanglejtésből, mimikából és testbeszédből meg tudja mondani, hogy kik azok, akik alkalmasabbak az adott állásra, és kik azok, akik kevésbé. Míg maga a felület nagyon kellemes benyomást kelt kívülről, a belső szabadalmazott rendszer működése rendkívül összetett. Hároméves kutatói-fejlesztői munka, rengeteg tesztelés és a hibák kiküszöbölése vezetett minket oda, hogy kifejlesszük azt, amiről úgy hisszük, hogy a HR jövőjét is jelenti. Leegyszerűsítve: nem lesz szükség első körös kiválasztásokra. Az Intervyo ezt már elvégzi a cégeknek, mégpedig fényévekkel gyorsabban, objektívebben és sok esetben precízebben is, mint az emberek.

Kiknek könnyítik meg ezzel a toborzási folyamatot?

–  Az Intervyo főként a HR-vezetők munkáját segíti a fárasztó kiválasztási folyamatban. Időt, pénzt és erőfeszítést is megtakaríthatnak vele a megfelelő személy kiválasztásában. Mivel objektív, strukturált folyamatról van szó, a jelentkező otthona kényelmében, megszokott környezetben válaszolhat az interjúkérdésekre, így nyilvánvalóan maguknak a jelentkezőknek is könnyebbséget jelent.

A robotok is ejthetnek hibát, vagy akár még jobbnak is bizonyulhatnak ebben a folyamatban?

–  Arra számítunk, hogy végső soron jobbak lesznek, de még teljesen nem tartunk ott. Hibák kizártak, de hibás számítások azért előfordulhatnak. A nagy adatmennyiség feldolgozására irányuló tudományos erőfeszítések és a gépi tanulás szépsége abban rejlik, hogy mivel adatok által vezérelt folyamatról van szó, minél több interjú megy keresztül a rendszeren, annál pontosabb lesz.

Gondolt esetleg arra, hogy egy kevert folyamatot fejlesszen ki, olyat, amelyben az emberek és a robotok közösen dolgoznak?

–  Időnként kiaknázzuk annak lehetőségét, hogy HR-részlegek működésébe is beleláthatunk az értékelési procedúra során, amely tovább javítja a gépi tanulási folyamatot, így ez egyfajta hibrid megoldásnak is tekinthető.

Mit gondol, hogyan változtathatja meg a jövőben az innováció és a technológia szerepe a humán erőforrás területeit?

–  Jelenleg a technológia, a mesterséges intelligencia és a robotika döntő szerepet játszanak az összes iparágban, a HR-en belül is, és a jövőben továbbra is fontos szerephez jutnak. Jól szemlélteti mindezt az Intervyo sikere is, hiszen az emberi prediktív analitika globális úttörőjeként utat nyitott, amikor három éve elindult, és ma már világvezető ezen a területen. Arra számítunk, és nagyon várjuk, hogy a jövőben további új technológiákat fedezhessünk fel, és megtartsuk helyünket az élvonalban.

Milyen tapasztalataik vannak a potenciális kliensekről? Mely szektorokból tapasztalják a legnagyobb érdeklődést? 

–  Minden szektorból érkeznek érdeklődők. A HR-ágazat jelentős változáson megy keresztül, és csodálatos látni, ahogy a HR-vezetők bizalommal fogadják az úttörő technológiákat.

Intervyo

Jacky Hazan a jövő munkahelyeiről tartott budapesti előadásában az Intervyot a mesterséges intelligencia által vezérelt interjúztatás és emberi prediktív analitika globális úttörőjeként mutatta be. A virtuális interjút a Hetek munkatársa is kipróbálta. Az anyag a teljes körű kiértékelés után néhány perccel már készen is volt. A gép szerzőnket a kíváncsiság és a nyitottság terén pontozta legmagasabbra, ami egy újságíró esetén talán nem is olyan meglepő.

Olvasson tovább: