Kereső toggle

Robotinterjú - Új szelek fújnak a HR-iparágban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A hosszú és stresszes állásinterjú a legtöbb munkavállaló és HR-es rémálma. Jacky Hazan  izraeli székhelyű cége, az Intervyo, virtuális alapú interjúzással forradalmasítja a toborzást. A budapesti HR-Festen beszélgettünk vele.

Hogyan képes egy virtuális interjúztató sikeresen elvégezni egy olyan tevékenységet, ami eddig az emberek privilégiuma volt?

–  Az Intervyo a HR-eseket látja el adatok által vezérelt analitikával. Az intelligens, automatizált, virtuális videóinterjúztatásnak köszönhetően a fárasztó, vég nélküli és a jelentéktelen interjúkat már egyetlen gombnyomással végre lehet hajtani. Virtuális interjúztatónk objektív és strukturált interjúkat folytat le, miközben egy 360 fokos elemzést is készít a jelentkezőről. Mivel ilyen hatékony kombinációt eddig még soha nem alkalmaztak, a HR-esek nagy örömmel fogadták.

Hogyan működik ez a fajta virtuális állásinterjú?

–  A robotinterjú az emberi hanglejtésből, mimikából és testbeszédből meg tudja mondani, hogy kik azok, akik alkalmasabbak az adott állásra, és kik azok, akik kevésbé. Míg maga a felület nagyon kellemes benyomást kelt kívülről, a belső szabadalmazott rendszer működése rendkívül összetett. Hároméves kutatói-fejlesztői munka, rengeteg tesztelés és a hibák kiküszöbölése vezetett minket oda, hogy kifejlesszük azt, amiről úgy hisszük, hogy a HR jövőjét is jelenti. Leegyszerűsítve: nem lesz szükség első körös kiválasztásokra. Az Intervyo ezt már elvégzi a cégeknek, mégpedig fényévekkel gyorsabban, objektívebben és sok esetben precízebben is, mint az emberek.

Kiknek könnyítik meg ezzel a toborzási folyamatot?

–  Az Intervyo főként a HR-vezetők munkáját segíti a fárasztó kiválasztási folyamatban. Időt, pénzt és erőfeszítést is megtakaríthatnak vele a megfelelő személy kiválasztásában. Mivel objektív, strukturált folyamatról van szó, a jelentkező otthona kényelmében, megszokott környezetben válaszolhat az interjúkérdésekre, így nyilvánvalóan maguknak a jelentkezőknek is könnyebbséget jelent.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: