Kereső toggle

A net mindenkié? Iránytű a szülőknek online térben

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A bezártság szinte minden polgárt rákényszerít arra, hogy a kommunikáció modern formáit alkalmazza társas kapcsolatai fenntartására. A fiatal generációnak ez korábban sem jelentett gondot – de hogyan lehet mindezt úgy működtetni, hogy ne okozzon feszültségeket szülők és gyerekek között?

Az a kérdéskör, hogy a digitális forradalom mennyi jót, és ezzel együtt mennyi negatívumot hozott világunkba, eddig is komoly vitákat generált szakértők és szülők között egyaránt. Egészen biztos, hogy a generációk közti szakadékot soha nem látott módon elmélyítette. Persze a fiatalok igénye arra, hogy bizonyos mértékig túlszárnyalják elődeiket, hogy változtassanak az addig megszokott dolgokon, teljesen egészséges és a felnőtté válás része. Viszont semmiképpen nem adhat okot arra, hogy szülők és gyerekeik elveszítsék az egymás közti kapcsolatot és lezáruljanak a köztük lévő kommunikációs utak.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: