Kereső toggle

Megvadult nők a focipályán

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Bár a mérkőzést az egyenlőségért folytatott harc győzelmeként üdvözölték, de aztán maguk a játékosok voltak azok, akik valódi harccal fejezték be az első pakisztáni női futballbajnokság döntőjét. Csütörtökön a Punjab tartomány WAPDA (Víz- és Energiahasznosító Hatóság) elleni találkozója csúnya verekedésbe süllyedt, miután egy szabadrúgásból származó góllal a Punjab nyerte a trófeát. Azra Matlub, a WAPDA kapusa kivédett egy büntetőt, a kipattanót viszont Seka Nazír értékesítette, de miután Azra megsérült, a WAPDA játékosai szabályos őrjöngésbe kezdtek – idézte fel az eseményeket a Pakisztáni Futball Szövetség szóvivője. 

A szabadfogású küzdelem végeredményének képei – melyen a két csapat hölgyei egymást karmolják az iszlámosan korrekt kinézet? nadrágjukban és
hosszú ujjú pólójukban – a címoldalon szerepeltek minden helyi újságban, újra megmutatva, hogy az ökölharc nem a férfisportok kizárólagossága. A játékosok aztán a díjkiosztón újra közel kerültek ahhoz, hogy összetűzzenek, de végül csak jól odamondogattak egymásnak. A futballszövetség, csekély jelentőséget tulajdonítva a történteknek, csak enyhe "dühkitörés"-ként említette az incidenst. "Egy izgalmas döntőben történhetnek ilyen esetek, de emiatt nem indul hivatalos vizsgálat" – mondta a szóvivő. A bajnokság előtt erőszakos fenyegetés érkezett iszlám radikálisoktól, akik az idén felkelést szítottak egy mini-maraton alatt Lahore-ban, tiltakozásul a női résztvevők ellen. Bárminem? botrány elkerülése miatt ezért a játékosok a bajnokságon nem viselhettek rövidnadrágot, illetve rövid ujjú pólót, a férfi szurkolókat pedig egyszerűen kitiltották a meccsekről. (BBC)

Olvasson tovább: