Kereső toggle

Édes élet Itáliában

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Gyömbér, ánizs, fűszer és csípőspaprika: ezek az aromák sem hiányozhatnak a Streglio cég csokoládékölteményei közül – derült ki az olaszországi Perugia városában immáron 10. alkalommal megrendezett Eurocsokoládé Fesztiválon. 

Ám az eseménysorozat zsűrijének nem csupán a megszokott költeményeket kellett végigkóstolniuk. A rendezvény bírói olyan újfajta csokoládékat is teszteltek, amelyek nem fukarkodtak az extremitásokkal sem. Az Ethnic Chocolate cég például a kakaóvaj, zöld tea, valamint csokoládémassza elegyéből összeállított "Zöld"-jére a legbüszkébb, amelynek készítése során ráadásul a veszélyeztetett kakaófajtákat is messzire elkerülik a gyártók. A "legjobb kézi készítés? csokoládé" tavalyi győztese, a Chocolate di Bruco idén a nyertes nassolnivalók fahéjas verzióján dolgozik, de némely gyártó még a cukormentes csokoládé előállításától sem riad vissza. (Newsweek – Meleg Viktória)

Olvasson tovább: