hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Turisták bárdolatlansági rangsora

2003. 09. 08.
Brit lapjelentések szerint a Caterer and Hotelkeeper cím? folyóirat megbízásából különböző országokban dolgozó mintegy ezer turisztikai szakember megkérdezése alapján készült felmérés. A szálloda- és vendéglátóipari szakmában dolgozók huszonhárom százaléka a német turistákat találta a leginkább bárdolatlannak. 



– Pincér, valaki beleköpött a levesembe!

A német turisták, mondta a megkérdezettek csaknem negyedrésze, mindig találnak valamit, amire panaszkodhatnak, tekintet nélkül a szolgáltatás színvonalára. Egy karib-tengeri szállodatulajdonos például elmondta, hogy hoteljében egy szabadságát töltő német nő azért tett panaszt az egyik alkalmazottra, mert az nem akarta napvédő krémmel bekenni a hátát. A szemtelenség terén szorosan a második helyre az angol turistákat teszik, a megkérdezett szakemberek huszonkét százaléka szerint "arrogánsak, ostobák és részegesek". Gyakran megesik, hogy visszakövetelik az utólag rossznak mondott, de azért elfogyasztott ételért kifizetett pénzt. Nem egyszer beleköpnek a feltálalt ételekbe. Megesett az is, hogy a főpincért lőfegyverrel fenyegette meg egy angol turista. Végül a szálloda- és vendéglátóipari szakma dolgozói által kellemetlennek tartott külföldi turisták listáján a harmadik és negyedik helyen holtversenyben az amerikaiak és a franciák állnak, az idegenforgalmi iparban érintettek 18-18 százaléka tartja őket a legbárdolatlanabbnak – olvasható a dpa jelentésében. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!