Kereső toggle

INNEN-ONNAN

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az USA kormánya titkolja az UFO-kat 

Legalábbis ez volt a véleménye az amerikaiak többségének egy most lezárult felmérésen. Egy szavazás most nyilvánosságra hozott eredményei szerint az amerikaiak nagyobb része azt gondolja az UFO-kérdésről, hogy "az igazság odaát van" – még ha saját kormányuk el is titkolja előlük a "tényeket". A RoperASW által megkérdezettek hetvenkét százaléka szerint a kormány nem mond el mindent, amit az UFO-aktivitásról tud. Az eredmény újabb lökést ad azon szervezetek munkájához, amelyek az "igazságot" szeretnék mindenáron kideríteni. Több csoport máris felszólította a kormányt, hogy ossza meg a nagyközönséggel az információkat. Véleményük szerint a sci-fi filmeken nevelkedett amerikaiak lelkileg már fel vannak készülve egy földönkívüli civilizáció létezésének bejelentésére, illetve a vele való találkozásra. A felmérés teljes eredményét körülbelül egy hónap múlva teszik közzé – akkor, amikor a szavazást szponzoráló SCI-FI Channel megkezdi új műsorának beharangozását. A várhatóan decemberben induló TAKEN cím? sorozat producere Steven Spielberg. A felmérés elkészítéséhez 1021 tizennyolc éves vagy annál idősebb embert hívtak fel a szervezők.
(origo)


Eladók Elvis fürtjei

Eladó Elvis Presley legnagyobb hajgyűjteménye. Az Elvis hajfürtöket Homer "Gill" Gilleland gyűjtötte össze, aki Presley személyi fodrásza volt több mint húsz évig. Öt éve a fodrász a gyűjteményét közeli barátjának, ifjabb Tom Morgannak ajándékozta, aki Elvis temetésének biztonsági részét szervezte. Morgan úr ebben az évben úgy döntött, hogy értékesíti a gyűjteményt. A hajfürtök mellé a hajgyűjtemények és az Elvis emlékét ápoló szakértők eredetiségi bizonylatot is adnak. A licitálás tízezer USA dollárnál (2,5 millió Ft) kezdődik. Az online aukcióra a
mastronet.com-on kerül sor.
(Ananova)


Az alacsony fizetés árt a szívnekA túlságosan nagy munkahelyi stressz megkettőzi a szívinfarktus kockázatát - állítja egy finn tanulmány. A finn kutatók több mint 25 éven át vizsgáltak rendszeresen 812 jó egészségben lévő ipari dolgozót (545 férfit és 267 nőt), a Valmet cég alkalmazottait. Közülük 73-an hunytak el cardio-vascularis problémák következtében ezen időszak alatt. A vizsgálatok során személyes beszélgetések, kérdőívek és orvosi vizsgálatok segítségével ellenőrizték a kísérleti alanyokat érő stresszt, a vérnyomásukat és vérkoleszterin szintjüket. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a munkahelyi stressz (nagyobb követelmények, nem kielégítő elismerés, alacsony fizetés, a társadalmi elismertség hiánya és a jövő kilátástalansága) összességében kétszeresére (pontosabban: 2,2-2,4-szeresére) növelte az infarktus kockázatát az országos átlaghoz viszonyítva. (MTI)

Olvasson tovább: