hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magánbunker bérelhető

2001. 10. 07.
Ha Ön, kedves olvasó, félne attól, hogy az armageddoni háború közeleg, akkor Mike Parrish kitűnő megoldást tud problémájára. Az 53 éves brit gazdálkodó ugyanis saját föld alatti bunkerében ajánl fel búvóhelyet – természetesen nem ingyen. 

A megközelítőleg egymillió forintos jelentkezési díj 10 évre biztosít nyugodt körülmények között bárkinek helyet a még hidegháborús időkben épített búvóhelyen. A bunker teljes védelmet nyújt nukleáris háború, vegyi vagy biológiai fegyverek támadása esetén. A föld alatti erődítményt 1952-ben építették Parrish földjén, hogy a kormánytisztviselők itt menedéket találjanak egy esetleges atomtámadás esetén. A hidegháború után Parrish megvásárolta az óvóhelyet. Ma már a bunker mindenki előtt nyitva áll: lehetőség van itt különböző partik lebonyolítására, sőt interneten is fel lehet keresni a
www.japar.demon.co.uk weboldalon. A menedékhely körülbelül 150 ember befogadására képes. A mérnöktől a komikusig bárki jelentkezhet a helyekért. "Humoristára azért lenne szükség, hogy a jókedvünket megőrizhessük idelent. Az unalom bizonyosan nehéz súlyokkal nehezedne ránk" – nyilatkozta Parrish, miközben a jelentkezési lapokat olvasta. "Egy meghatározatlan ideig összezárt szűk közösségben sokféle emberre van szükség: kellenek szakácsok, mosogatók, humoristák és villanyszerelők" – folytatta.

Mivel London vállvetve áll Bush amerikai elnök mellett a terrorizmus elleni világméretű háborúban, sok közömbös brit állampolgár felhagyott komolyságával és nyugodtságával. Az óvóhelyre menekülés gondolata igen erősen él a köztudatban. Bár a kormány arra figyelmeztette az embereket, hogy legyenek éberek, mégis azt állítja, hogy semmilyen különleges veszély nem fenyegeti a szigetországot. Ez azonban nem tántorította el a lakosokat attól, hogy gázálarcot vásároljanak. De vajon Parrish is a legrosszabbtól tart? "Fiatal koromban az emberek olyan tüntetéseken vettek részt, ahol követelték a bombák bevetésének betiltását, és azt fontolgatták, hogy vajon vállaljanak-e gyereket. Ez minden generációban megtörténik, de az élet csak megy előre a maga útján" – mondta. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!