hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2001. 10. 07.
A szőke hölgyek jogai Andrea Eloisa da Silva brazil fémmunkás hölgy megelégelte azt, hogy főnöke rendszeresen "butuska szőke nő"-nek nevezze kollégái jelenlétében, és beperelte felettesét. A 32 éves Silva 1300 dollárt kapott az erkölcsi kár megtérítéseként, sőt még azt is elismerték, hogy jogtalanul tették ki munkahelyéről, ami a jövőben további kárpótlást jelenthet számára. A helyi munkaügyi bizottság szóvivője precedens nélkülinek nevezte a döntést, mely szerint a "buta szőke nő" kifejezés sérti a dolgozók emberi méltóságát. Ahogy az angolszász világban és hazánkban, Brazíliában is számtalan vicc tárgy a "loura burra". (Reuters)

 Túlélte a villámcsapást

Egy kaliforniai asszony, Adelina Mondragon túlélt egy villámcsapást, csak a nyaklánca és a rajta függő, Jézust ábrázoló medál olvadt el. 
A 27 éves, Santa Rosába való hölgy azt nyilatkozta a San Francisco Krónika cím? újságnak, hogy csoda történt vele. Éppen csirkét sütött szabad tűzön, amikor látta a villámlást és hirtelen egy nagy fényt. "Ezután nem emlékszem semmire. Úgy éreztem, mintha az egész testem égne. Azt hittem, haldoklom. Nagyon-nagyon meg voltam ijedve." A megolvadt nyaklánccal érintett testrészein első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett hölgyet a tűzoltók szállították kórházba. Vivek Kumra, a hölgy kezelőorvosa azt mondta, igen nagy szerencse, hogy nem szenvedett semmilyen szív- vagy izomsérülést. Egy kicsit még mindig fáj a bal válla, és bal fülére enyhén nagyot hall. Adelina Mondragon esküvője napján kapta a nyakláncot férjétől. Ismael, a férj elmondta, hogy házasságkötésükkor, hét évvel ezelőtt cseréltek nyakláncot, nevük a másik nyakláncán lévő medál hátába lett bevésve. Azt mondta, egy ilyen esemény után biztos, hogy elmennek templomba. (Ananova)


Évtizedekig nőnek adta ki magát

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!