Kereső toggle

INNEN-ONNAN

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A szőke hölgyek jogai

Andrea Eloisa da Silva brazil fémmunkás hölgy megelégelte azt, hogy főnöke rendszeresen "butuska szőke nő"-nek nevezze kollégái jelenlétében, és beperelte felettesét. A 32 éves Silva 1300 dollárt kapott az erkölcsi kár megtérítéseként, sőt még azt is elismerték, hogy jogtalanul tették ki munkahelyéről, ami a jövőben további kárpótlást jelenthet számára. A helyi munkaügyi bizottság szóvivője precedens nélkülinek nevezte a döntést, mely szerint a "buta szőke nő" kifejezés sérti a dolgozók emberi méltóságát. Ahogy az angolszász világban és hazánkban, Brazíliában is számtalan vicc tárgy a "loura burra". (Reuters)


 Túlélte a villámcsapást

Egy kaliforniai asszony, Adelina Mondragon túlélt egy villámcsapást, csak a nyaklánca és a rajta függő, Jézust ábrázoló medál olvadt el. 
A 27 éves, Santa Rosába való hölgy azt nyilatkozta a San Francisco Krónika cím? újságnak, hogy csoda történt vele. Éppen csirkét sütött szabad tűzön, amikor látta a villámlást és hirtelen egy nagy fényt. "Ezután nem emlékszem semmire. Úgy éreztem, mintha az egész testem égne. Azt hittem, haldoklom. Nagyon-nagyon meg voltam ijedve." A megolvadt nyaklánccal érintett testrészein első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett hölgyet a tűzoltók szállították kórházba. Vivek Kumra, a hölgy kezelőorvosa azt mondta, igen nagy szerencse, hogy nem szenvedett semmilyen szív- vagy izomsérülést. Egy kicsit még mindig fáj a bal válla, és bal fülére enyhén nagyot hall. Adelina Mondragon esküvője napján kapta a nyakláncot férjétől. Ismael, a férj elmondta, hogy házasságkötésükkor, hét évvel ezelőtt cseréltek nyakláncot, nevük a másik nyakláncán lévő medál hátába lett bevésve. Azt mondta, egy ilyen esemény után biztos, hogy elmennek templomba. (Ananova)


Évtizedekig nőnek adta ki magát

Kairóban a rendőrség a hétvégén letartóztatott egy 53 éves egyiptomi férfit, aki magát – lefátyolozva – évtizedekig nőnek adta ki. A csalásra akkor derült fény, amikor az illetékes hivatalban nőként megjelenve elhunyt apjának nyugdíját próbálta felvenni. Az ügyet intéző tisztviselő ugyanis kötelezte a nőnek öltözött férfit, hogy vegye le a fejét borító kendőt, mert gyanúsnak találta arcán a friss borotválkozás nyomait. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy az 53 éves férfi transzszexuális vagy homoszexuális lenne. Egyiptomban törvény tiltja a homoszexualitást. A vád beigazolódása esetén akár három évi börtönnel is büntethetik – áll a dpa jelentésében. (MTI)

Olvasson tovább: