hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2001. 10. 28.
"Mindenki vasalja ki leveleit"

Ken Alibek ( a volt szovjet biológiaifegyver-program második embere) neves bioterror-szakértő azt tanácsolta az amerikai lakosoknak, hogy használjanak forró gőzölős vasalót és egy benedvesített anyagdarabot leveleik felbontásához, ha félnek az anthrax-veszélytől. Ezzel az eljárással megölhetik a baktériumokat. Bejelentése meglepte a törvényhozásban tevékenykedő szerveket. "Vasalja ki mindenki leveleit" – mondta Alibek, majd hozzátette, hogy a mikrohullámú sütős módszer nem olyan hatásos, mint a vasalós eljárás, mivel a nedvesség elengedhetetlen a spórák elpusztításához. A száraz melegítéssel ugyanis életképesek maradnak a baktériumok. A szakértő ideiglenes gamma-sugárzási egységek felállítását sürgeti a levelek fertőtlenítése céljából azokban a nagyvárosokban, illetve küldemény-elosztó központokban, ahol nagy mennyiség? levél fordul meg nap mint nap. Ez a probléma megoldható lenne, ha az ő saját és a vele együttműködő másik két biotechnológiai társaság "jelentős támogatásban" részesülne. Két éven belül olyan új vírusölő gyógyszereket tudnának forgalomba hozni, melyek más lehetséges bioterror fegyver támadása ellen is hatásosak lennének. (Reuters)


Az első pomázi villanyrendőr



Megszületett. Úgy készült, mint a Luca széke, és igazi pomáziasságot belevive, felépítették, összeszerelték, majd szétszedték, újból felépítették és összerakták. Azóta sárgán villog. (Pomázi Tükör)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!