Kereső toggle

Kilóra veszik New Yorkban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Mao Ce-tung kulturális forradalma találkozott az elektronikus kereskedelem forradalmával egy élő, interneten közvetített, a kínai kommunista párt relikviáit virtuális kalapács alá tevő árverésen. Az árverésben érdekelteknek gyorsan kell a világhálón a New York-i Sotheby\'s aukciós ház internetes honlapján a
www.sothebys.com internetcímre klikkelniük, még mielőtt az árverés a héten véget érne, mivel szert tehetnek Mao elnök egy pár pingpongütőjére is. 

Az ütők részei annak az egykor dekoratívnak tűnő gyűjteménynek, amely a valamikori kínai kommunizmus alapítója által támogatott propagandisztikus művészeti stílusjegyeket hordozza magán. A Mao képével díszített tárgyak közül a legígéretesebb árat fizető árverési vevő gazdagodhat Mao és Richard Nixon amerikai elnök képmásával díszített pingpongütővel. Az ütők szimbolikus jellegűek, egyrészt jelképezik a két elnök között elkezdődött úgynevezett pingpong-diplomáciát, másrészt emléket állítanak Nixon elnök 1972-es kínai látogatásának. Az árverésbe bevont tárgyak között a vevők megtalálhatták A forradalomról álmodók cím? porcelán párnakészletet 250 dollárért. A Jenkik menjetek haza cím? Amerika-ellenes poszter 575 dollárért kelt el, míg egy farmernak mintázott Mao-porcelánfigurát 300 dollárra taksáltak. Az akciós áruk között továbbá vásárolni lehet kitűzőket, posztereket, alumínium ébresztőórát, teáskészleteket és természetesen Mao "kis piros könyve" számos kiadását. (Reuters)

Olvasson tovább: