hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem akarnak tévézni a főiskolások

1999. 09. 25.
Tévézni vagy nem tévézni? – ez volt a nagy kérdés, ami miatt a kicsiny Marlboro Főiskola tantestülete és diákjai összegyűltek, hogy eldöntsék, bevezessék-e a televíziót az elszigetelt campuson. Mivel a kábeltévé nem hozzáférhető, az adásközvetítés jelzéseit pedig nemigen lehet fogni, műholdas tévére lenne szükség. A 266 főt számláló főiskolai terület bekábelezése ellen elsöprő nemmel szavaztak. "Jó dolog, ha a hírekkel és a fontos eseményekkel lépést tartunk – mondta Hilly van Loon, az iskola tanácsadó igazgatója –, de azt hiszem, jelentős figyelemelterelő tényező is lehet". Több diák elmondta, hogy a médiakultúrától való menekülés volt az egyik fő oka, hogy Marlboróba, a falusi campusba jöttek, ahol még mindig nincsenek kóla- és játékautomaták. A tévé bevezetésének ötlete egy a Pennsylvania Állami Egyeteméről átjött diáktól származott – aki idén is szerette volna megnézni kedvenc csapata focimeccseit –, de végül ő is felismerte, hogy vannak előnyei a kábelmentes környezetnek. "Az, hogy nincs tévé a szobámban, sokat segített, hogy többet tanuljak" – mondta. (USA Today)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!