hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ez az ing nem az az ing

1998. 09. 26.
Kiderült, hogy nem valódi az a fehér vászoning, amelyet előszeretettel mutogat Windsorba érkező előkelő vendégeinek II. Erzsébet angol királynő azzal, hogy I. Károly király viselte kivégzésekor, 1649-ben. Szakértői vélemény szerint nem a Cromwell által vérpadra küldött Stuart-király halottas ingéről, hanem egy XVII. században élt asszony hálóingéről van szó. A monarchia története legértékesebb darabjainak gyűjteményébe (Collection Royal) felvett ingről a szakértők már nyolc éve megállapították, hogy nem az, aminek hiszik, de eddig eltitkolták a valóságot, hogy ne okozzanak csalódást a királynőnek. A királyi család 1911-ben jutott az ing birtokába, és a windsori kastélyban helyezte azt el, ahol I. Károlyt eltemették. A Buckingham Palota nem volt hajlandó kommentálni a tévedésről szóló lapjelentést. I. Károlyt, Anglia, Skócia és Írország királyát 1649-ban nyilvánosan lefejezték, miután csatát vesztett az ellene fellázadt, Cromwell által vezetett "parlamentiek" seregével szemben. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!