Kereső toggle

35 év vendégszeretet Hévízen

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Tudta, hogy a Hévízi-tó Európa legnagyobb természetes termál tava? Hogy a benne található iszap egyedülálló bioaktív összetételét a tőzegmedrének köszönheti? Megtapasztalta már, hogy e különleges természeti képződmény bármely évszakban kihagyhatatlan fürdőzési élményt nyújt?

A Tófürdő nem állóvíz, hiszen a források folyamatosan táplálják, és a víz folyamatosan ürül is a tóból – méghozzá közvetve a Balatonba.

Meglepő tények a Hévízi-tóról

Háromnaponként a teljes vízmennyisége kicserélődik! A legforgalmasabb nyári napokon is 5200 liternyi tiszta víz jut minden egyes fürdővendégre! A tavirózsák közt lebegve nemcsak a fájdalomcsillapító, radon tartalmú víz, de a speciális ionösszetételű, idegnyugtató légkör hatásait is élvezhetjük. A levegőben található negatívion-túlsúly, stressz-oldó, pihentető hatású, elősegíti a tökéletes kikapcsolódást. Az egyedülálló hungarikummá nyilvánított tradicionális hévízi gyógykezelések – a tó gyógyvízével és iszapjával – messze földön híresek csodás hatékonyságukról.

Hévíz első All Inclusive szállodája

A tótól pár perc séta távolságra található a Danubius szállodalánc egyedül-álló, egyben Hévíz legelső olyan szállodája, ahol csak a fürdőruhánkról kell gondoskodnunk, minden mást intéznek helyettünk! Az idén 35. jubileumát ünneplő Aqua szállodában elegáns környezetben élvezhetjük az all inclusive ellátás minden kényelmét. A szállodában a gyógyászati kezelések mellett a gyermekekkel érkező családokat is szívesen várják, akiknek a szállodában működő Bubbles Club programjai nyújtanak élményeket. Varázslatos vízi világ vár itt: fedett termálmedencék, élményfürdő, kerti úszómedence és Kneipp-taposómedence, fedett gyermekmedencék, kerti gyermekpancsoló és a szaunavilág közül sem nehéz a választás, minden korosztály élvezettel merülhet el a wellness hévízi birodalmában. Míg a kicsik animátorok felügyeletével a játszószobában vagy a gyermekpancsolóban önfeledten játszanak, a szülők a szállodát körülvevő többszintes, hatalmas kert ősfáinak árnyékában pihenhetnek, vagy kipróbálhatják a wellness kezelések vagy masszázsok valamelyikét. A hölgyeket szépségszalon, fodrász várja, a sportos vendégek számára a fitneszterem mindig nyitva áll.

A gyógyvízen túl

A Hévízre látogatókat izgalmas programok, élmények várják, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni. Mit szólna egy mézes vagy sós-pálinkás szaunázáshoz a kerti rönkszaunában? Vagy a halpedikűrhöz? Egy kiváló pálinka szortiment kóstolásához? A helyi termelői piacról ínyencségek beszerzéséhez? Tárlatvezetéshez a keszthelyi Festetics-kastélyban? Az egregyi Árpád-kori kőtemplom meglátogatásához, amely alatt két Szent György-energiavonal metszi egymást? Esetleg egy kenutúrához a gőzölgő vízű hévízi patakon? Gyűjtsünk be egy csokornyi élményt, hogy a dolgos hétköznapokon bőven legyen mire visszaemlékezni!

Amit feltétlenül érdemes kipróbálni Hévízen:

• Halpedikűr a Hotel Aquában

• Fedezzük fel Hévízt segway-jel

• Fürdőzés a tavirózsák közt, a Hévízi Tó fürdőben

• Tű nélküli lézeres mezoterápia az Aqua Hotel Emporium Szépségszalonjában

• Tavirózsa családi kalandpark

• Tetőtől-talpig átmozgató Nordic Walking

• Mandulaolajos masszázs a Hotel Aquában

• Bor- vagy prosecco kóstoló a Pampetrics Borkereskedésnél

www.danubiushotels.hu/aqua

Olvasson tovább: