Kereső toggle

Élmények szárazon és vízen, Hévízen

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Elhagyni a zajjal, stresszel, rohanással járó városi hétköznapokat, és megérkezni a nyugalomtól körülölelt, idilli Hévízre: fél egészség! A másik fele pedig hozzáadódik néhány nap kikapcsolódás eredményeképpen.

Tudta, hogy a Hévízi-tó Európa legnagyobb természetes termáltava? Hogy a benne található iszap egyedülálló bioaktív összetételét a tőzegmedrének köszönheti?  Megtapasztalta már, hogy e különleges természeti képződmény bármely évszakban utánozhatatlan fürdőzési élményt nyújt? A hidegebb hónapokban magas vízhőmérsékletének köszönhetően bátran belemerülhetünk a tóba, és a gőzölgő vízből figyelhetjük a hóesést, míg nyáron a víz felszínén nyíló indiai vörös tündérrózsák mesés látványa teszi különlegessé a fürdőzést.

A hévízi gyógyvíz radont tartalmaz. A radon tartalmú vizek enyhe fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek, és bizonyítottan kedvező hatásúak krónikus ízületi gyulladások, a Bechterew-kór, emésztőrendszeri problémák, sőt egyes fejfájástípusok esetén is.

A gyógyvizes helyeknek speciális mikroklímájuk van: a levegőben található negatív iontúlsúly stresszoldó, pihentető hatású, elősegíti a tökéletes kikapcsolódást. Az egyedülálló hungarikummá nyilvánított tradicionális hévízi gyógykezelések – a tó gyógyvízével és iszapjával – messze földön híresek csodás hatékonyságukról.

Tradíció és szakértelem

Csupán egy kőhajításnyira a világhírű Hévízi-tótól méltósággal magasodik a Kossuth utca fölé a város legnagyobb múltú szállodája. Hévíz első gyógyszállodáját Finta József tervezte, és 1976-ban nyitotta meg kapuit. A hosszú évek során számtalan rendezvény, számos átépítés, felújítás zajlott, több százezer gyógyulni és feltöltődni vágyó vendég fordult meg az egykori Thermal Hotel Hévíz szállodában, amely 2006-ban új nevet kapott. A Danubius Health Spa Resort Hévíz megnyitása óta folyamatosan színesíti szolgáltatásait lépést tartva az aktuális trendekkel, hogy vendégei minden óhajának eleget tehessen. A hat medencével, négyféle szaunával és saját gyógyászati részleggel büszkélkedő szálloda tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy megszakítsuk a hétköznapok rohanását – akár családdal, akár barátokkal érkezünk.

Feltöltődés

A hétköznapok stresszes életvitelével és az állandó időhiánnyal csak úgy lehet felvenni a harcot, ha az egészségmegőrzésre és az aktív pihenésre, mozgásra, relaxálásra is időt szakítunk. A kényeztető szállodai  környezetben minden adott a kiürült energiaraktárak feltöltéséhez, pihenéshez, rekreálódáshoz és szépüléshez.

Nem érdemes kihagyni!

Hévíz több, mint csupán gyógyfürdő! Az idelátogatókat izgalmas programok, élmények várják, melyek színesítik az itt-tartózkodást, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni. Gyűjtsünk be egy csokornyi élményt, hogy a dolgos hétköznapokon bőven legyen mire visszaemlékezni!

További részletek: www.danubiushotels.hu/heviz

Olvasson tovább: