hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fucsovics, a magyar klasszis

2018. 02. 22.
Történelmi sikert ért el Fucsovics Márton az Ausztrál Openen. A magyar fiút csak Roger Federer tudta megállítani a nyolcaddöntőben. Egy tüneményes sportpályafutás.

Nemcsak teniszrajongók tapadtak nagy várakozással a televízió képernyőjére, amikor a „mi fiunk”, egy bizonyos Roger Federerrel állt szemben az Australian Open 14 850 férőhelyes Rod Laver Arenájában. De hogyan jutott idáig a Nyíregyházán született tehetség?

Egy kislány kedves hívásának köszönhető, hogy az alig négyéves Marci egy teniszpályánál kötött ki. Gyuricsku Enikő, az első „edzője” először hazaküldte, hogy nőjön még egy kicsit, de azt is felismerte, hogy egy aranyrögre lelt. Látta azt is, hogy a fiúcska fáradhatatlan, és rendkívüliek a reflexei. Hamar kiderült, hogy két-három évvel idősebb edzőpartnerekkel kell összeraknia. Mindig minden labdamenetet meg akart nyerni, és nem ismert elveszett labdát. Az edző látta, hogy egy majdani top 100-as teniszező van a kezei között. Némi egyeztetés után Marci a nyíregyházi VSC-ben folytatta, Erőss Béla irányításával.

Az NYVSC szőnyegborítású pályáján ismerkedett meg Fucsovics Marci Joó Györggyel, aki amatőr játékosként örült, ha ütögethetett a gyerekkel. Joó György – a család barátjaként is – felelősséget érzett iránta, és tudta, hogy dolga van ez ügyben. A továbblépéshez szintet kell lépnie a Marci gyereknek, és kell egy külföldi teniszakadémiát találni. A Stuttgart melletti First-Line akadémiára esett a választás.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!