Kereső toggle

Mindent a kontaktlencsékről

Szemünk fénye 4. rész

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A kontaktlencsék a szemüveg tökéletes helyettesítői. Kényelmes őket viselni, egyszerűen kezelhetők. Élvezze az általuk nyújtott szabadságot!

Ha úgy döntött, hogy szeretné kipróbálni a kontaktlencsét, látogasson el az Optiron Optikába. Kontaktlencse-szakemberünk néhány egyszerű kérdést fog feltenni Önnek, hogy a legjobb megoldást nyújthassa szemének az Ön életmódjához igazodva.

Elmondja, milyen lehetőségek közül választhat, és elvégez egy általános vizsgálatot. Ez mindenképpen elengedhetetlen a lencseviselés megkezdése előtt, ha meg akarja óvni szeme egészségét!

A vizsgálat mindössze néhány percet vesz igénybe, és elmagyarázzuk majd Önnek azt is, hogyan kezelje és ápolja kontaktlencséit.

Az elmúlt években az új technológiák eredményeképpen nagyon sokat fejlődtek a kontaktlencsék. Alapanyaguknak köszönhetően képesek megőrizni nedvességtartalmukat a nagyobb kényelem érdekében. Az egyre rövidebb csereidejű kontaktlencséknek köszönhetően mindig friss, tiszta és kényelmes marad, olyan kényelmes, hogy észre sem fogja venni, hogy viseli őket.

Minden esetben fogadja meg a szakember tanácsait!

Ha pontosan betartja, és rendszeresen fertőtleníti a lencséit, zavartalanul élvezheti annak előnyeit. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy minél gyakrabban cseréli a kontaktlencsét, annál egészségesebb lesz a szeme számára, mivel kevesebb lehetőség nyílik arra, hogy lerakódások jelenjenek meg a lencse felszínén, amelyek táptalajul szolgálnak a baktériumoknak.

A kontaktlencsék alapanyaga teljes mértékben szövetbarát, emellett elegendő oxigént is képesek átereszteni a szemhez. Formáját úgy alakítják ki, hogy az optimális kényelem érdekében tökéletesen illeszkedjen a szem formájához. A korábban felmerült kényelmi problémák tehát teljesen elkerülhetőek, ha az úgynevezett illesztő szakemberhez fordul, aki a megfelelő kontaktlencsét kiválasztja Önnek. Mivel a kontaktlencse orvosi eszköz, különösen fontos, hogy mindig betartsa az előírásokat, és részt vegyen a kontrollvizsgálatokon.

Attól függően, hogy milyen típusú kontaktlencsét választ, illetve milyen gyakran cseréli azt, a kontaktlencse illesztője segít kiválasztani azt a lencsét, amely a legjobban illeszkedik látási igényeihez, életmódjához és pénztárcájához.

Bővebb információért keresse szakembereinket az Optiron Optikában!

(Forrás: Johnson&Johnson Vision Care)

1095 Budapest, Dandár utca 9–11.
Tel.: 06-1/794-8235
Mobil: 06-70/7755-701
Web: www.optiron.hu
E-mail: info@optiron.hu
Facebook: www.facebook.com/OptikaOptiron

Olvasson tovább: