Kereső toggle

Balatonlelle belülről

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Balatonlelle nemzetközi hírűvé vált homokos partszakasza és élményfürdője a Napfény strand, mely a kisgyermekes családok paradicsoma.

A strandok nyújtotta kikapcsolódás mellett érdemes felkeresni Balatonlelle mediterrán hangulatú központját, a Szent István teret és a hozzá csatlakozó sétálóutcát, ahol esténként több ezer ember gyűlik össze. Egész nyáron jobbnál jobb programokkal és kirakodóvásárral várja az érdeklődőket a Móló sétány mellett található városi rendezvénypark is, ahol a hétvégi fesztiválok ingyenesen látogathatók.

Fontos szerepet tölt be a település életében a Lellétől 3 km-re található Kishegy, amely a környék egyik legkiválóbb bortermelő vidéke. Tüzes, tisztán kezelt borai az ország legjobbjaival vetekednek. Itt található Somogy megye legszebb műemlék kápolnája is, a „villáműző” Szent Donátról (a szőlősgazdák védőszentjéről) elnevezett kishegyi Szent Donát kápolna.

A városhoz tartozó Rádpusztát a hamisítatlan magyaros vendéglátás kedvelőinek figyelmébe ajánljuk. Az itt kialakított lovas szabadidőcentrumban minden korosztály találhat kedvére való elfoglaltságot.

Kiemelt programajánlatunk a rendezvénypark 2013. évi kínálatából

Június 28–30. Nyárköszöntő 2013 – Könnyűzenei koncertsorozat a városi rendezvényparkban (Móló sétány)
Július 5–7. XV. Balatonlellei Juliális – Gasztronómiai és kulturális fesztivál a városi rendezvényparkban (Móló sétány). (A fesztivál csúcspontját a halászléfőző-verseny jelenti, ahol közel 40-en ragadnak fakanalat, hogy bebizonyítsák: a balatoni halból készül a legjobb halászlé.)
Július 19–21. Világzene Fesztivál – Nemzetközi koncertsorozat a városi rendezvényparkban (Móló sétány)
Augusztus 2–11. XXI. Lellei Borhét – Gasztronómiai és folklórfesztivál a városi rendezvényparkban (Móló sétány)
(Tíz napon keresztül élvezhetik az érdeklődők a hazai és nemzetközi folklórkínálat legjavából álló műsorszámokat,valamint a kiváló minőségű lellei borokat. A borházak gyűrűjében pedig a jellegzetes magyar ételek nagy választékát is megtalálhatják. A több mint egy héten át tartó mulatság borkirálynő-választással és fergeteges tűzijátékkal zárul.)
Augusztus 16–20. Szent István Napok 2013 – Ünnepi kulturális fesztivál a városi rendezvényparkban (Móló sétány) (A színpadon öt napon át váltják egymást hazai és nemzetközi hírű előadóművészek.)
Augusztus 20. A Balaton legerősebb embere verseny döntője a Napfény strandon (Napospart utca)
Bővebb programajánló és további információk:
www.balatonlelle.hu, muvhaz.balatonlelle.hu

Olvasson tovább: