Kereső toggle

Vannak háziasszonyok, akik már rég NEM maguk takarítanak

Se felmosás, se porszívózás, mégis tiszta a szőnyeg, a padló - hogyan lehetséges ez?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Biztosan nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a legtöbb háziasszony szívesen felszabadulna a felmosás és a porszívózás terhe alól, és inkább töltené az eddig takarítással elpazarolt idejét valami kellemesebbel. Nos, ez ma már lehetséges – ráadásul, eléggé meglepő módon, robotokkal…

Rengeteg háziasszony válhat könnyedén a saját otthona rabszolgájává, hiszen a munka és család mellett ott van nekik a tisztaság kérdése is. Porszívózás, seprés, felmosás – ezek csak kis szeletét képezik a házimunkáknak, ám mégis micsoda felszabadító érzésként mesélnek róla azok a háziasszonyok, akik már megszabadultak e feladatoktól.

Hogyan csinálták?

A válasz egyszerű: robotokkal.

Hogyan kerül egy robot a háztartásba?

A világ első porszívó robotja, a Roomba 2002-ben látta meg a napvilágot. A robotot fejlesztő iRobot 22 éve készíti a világ legfontosabb stratégiai robotjainak egy jelentős részét. Olyan mesterművek kerültek ki a gyártó műhelyeiből, amelyek idegen bolygókon teljesítenek szolgálatot, vagy éppen a harcmezőkön szednek aknákat, katasztrófák helyszínén végeznek mentőmunkálatokat.

Na és manapság a háztartásokban is nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a mindennapok emberének. Medencét tisztítanak, füvet nyírnak, és takarítanak.

Az iRobot mára több mint 8 millió háztartási robotot értékesített világszerte, így kijelenthetjük, hogy ezzel elhozta a házimunkák forradalmát is egyben.

Kevesen tudják, de már Magyarországon is közel 10 000 háztartásban tevékenykednek robotok, és végzik el a háziasszonyok időigényes tevékenységei egy részét. Porszívóznak, felmosnak, mégpedig csaknem teljesen észrevétlenül.

A takarítás mesterei

Ezek a takarító robotok nagyon alaposak. Olyan mesterien takarítanak, ahogy egy porszívó vagy egy felmosórongy soha sem lenne képes.

A Roomba 500-as sorozat például már régóta fogalom a porszívó robotok világában. Önállóan felszedi a port, a szemetet és az állatszőrt, melynek eredménye a tökéletesen tiszta padló minden nap.

Az iRobot Scooba 390 pedig egy intelligens felmosó robot, amely négyfázisú takarítást végez: felsöpör, felmos, felsúrol és feltörli a padlót. Használata nemcsak kényelmes, hanem rendkívül higiénikus is.

Ezekkel a robotokkal akár minden nap takaríthat egy háziasszony, így mindig tiszta lehet a padló.

A robotok egy része ráadásul időzíthető, vagyis be lehet állítani őket, hogy mikor induljanak el takarítani.

Sőt, automatikusan befejezik a munkát, amikor úgy értékelik, hogy már tiszta a rájuk bízott helyiség, vagy ha lemerülőben van az akkumulátoruk. Ilyenkor szépen, illemtudóan visszamennek a helyükre.

Szeretnivaló kedvencek

Sok háziasszony annyira megszereti a saját robotjait, hogy nevet ad nekik. Nem is csoda, hiszen annyira kedves kis eszközök ezek, hogy rögtön beléjük lehet szeretni.

A világhálón számos videó található, melyekben a robottal egy cica, egy kutya vagy éppen egy kisgyerek játszik.

Ha ennyire jó, biztosan drága

Azt mondják, az idő is az. Sőt, egyesek szerint az a legdrágább. Na és a lakások tele vannak méregdrága gépekkel, készülékekkel, amelyek leg-inkább csak költséget jelentenek – természetesen a hasznos funkcióik mellett.

Ám a takarító robotok segítenek időt és ezzel együtt pénzt is megtakarítani a gazdáiknak, hiszen a porszívózást és a felmosást ők végzik, így a házimunka e részeire már nem kell időt vesztegetnie a tulajdonosaiknak.

Ráadásul, míg egy porszívó igen gyakran 1000-2000 W-nál is nagyobb maximális energiafelvételre képes, addig egy takarító robot működés közben semmiféle hálózati energiát nem használ. Amikor pedig töltőre kerül, akkor is csupán 30 W energiára van szüksége.

Ahhoz képest, hogy egy tévékészülék vagy akár egy professzionális takarítógép akár sok százezer forintba is kerülhet, addig egy egyszerűbb porszívó robot százezer forint alatti árral büszkélkedhet. Ráadásul úgy, hogy a világ legnevesebb robottechnikai vállalata, az iRobot gyártja, amely 22 év tapasztalatával a legpatinásabb robotokat gyártó vállalkozásnak bizonyul.

Tesztelheti kockázat nélkül is, teljesen ingyen

A cég hazai kizárólagos képviselője, az irobot.hu Kereskedőház minden érdeklődőnek biztosítja a lehetőséget, hogy az otthonukban tegyék próbára a robotokat, így még mielőtt vásárolnának egy robotot, meggyőződhetnek róla, mennyire remek választás lehet egy ilyen kis „házi kedvenc”. Ha Ön szívesen próbára tenne egy robotot, a következő számon kérhet egy próbadarabot: 06(70)605-0062.

Csak küldjön egy SMS-t a fenti számra a következő szöveggel: „Érdekel a robot.” A hazai képviselő ügyfélszolgálata visszahívja Önt, és megbeszélhetik a részleteket.

Kellemes próbát kíván az irobot.hu Kereskedőház!

Olvasson tovább: