Kereső toggle

A tökéletes kávé titka

A legtöbb, mi adható

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Milyen a tökéletes kávé, amelyben minden megvan, amire csak vágyunk? Egy erôs presszókávé? Egy krémes café au lait? Vagy egy lágy latte macchiato? Bármelyik is a kedvencünk, mindegyik kiindulópontja egy jól elkészített eszpresszó.

Különbözőek vagyunk: mindenki másra vágyik, még a kávénál is. Van, aki a felfrissülés miatt issza, mások pedig éppen a kikapcsolódást és az ellazulást keresik mellette. Akad, aki a baráti beszélgetéshez teremt hangulatot egy jó kávéval, más inkább a nyüzsgéstől menekül a saját csendes szentélyébe a sötét itallal.
Ugyanígy különbözünk abban is, hogyan szeretjük inni a kávét: tejjel, habbal, tejszínnel, cukorral, feketén… Nincs „általános, jó” ízesítési mód. A kávé és kávékülönlegességek alapjául szolgáló eszpresszó azonban alapvetően meghatározza a végeredményt, hiszen elkészítése valódi művészet: nem csak szenvedély, de a megfelelő szakértelem is szükséges hozzá.
Természetesen az sem mindegy, hogy milyen az alapanyag, vagyis milyen kávéfajtából készül az eszpresszónk. A Tchibo két új, gondosan válogatott és termőterületenként külön pörkölt kávéjából kiváló minőségű eszpresszót főzhetünk akár otthon is, és az ebből készíthető kávékülönlegességeknek már csak a fantáziánk szab határt.
Melyiket válasszuk?
Minden csésze Tchibo Espresso könnyed, stílusos olasz hangulatot és élvezetet nyújt tetején a finom, bársonyos cremával.
• Az erőteljes ízélmény kedvelőinek
A Tchibo Espresso Sicilia Style kávé a legnemesebb arabica és robusta kávészemek tökéletes keveréke, melyet a Tchibo különleges pörkölési eljárása tesz teljessé. A Sicilia Style tipikusan dél-olasz karakterű kávé, jellemzően erős-sötét ízvilággal, fűszeres-zamatos aromával, így gazdag, testes ital készíthető belőle.
• A lágyabb, krémesebb kávé kedvelőinek
A Tchibo Espresso Milano Style egy észak-olasz stílusban összeállított 100% arabica kompozíció, amelyben a kávészemek több mint ezerféle aromaanyagát a Tchibo lassú pörköléssel őrzi meg. A Milano Style kávéban a tipikusan észak-olasz ízprofil bontakozik ki enyhén gyümölcsös karakterrel és étcsokoládéra emlékeztető zamattal.
Ha szeretné megkóstolni a Tchibo kávékat, látogasson el az egyik Tchibo-üzletbe, ahol igazi kávéházi hangulatban, kényelmesen, egy finom sütemény mellett megízlelheti a Tchibo Espresso Sicilia Style kávét, és kedvére válogathat a különböző kávétermő területek szemeskávéiból is. Ráadásul minderre már a KÖKI Terminálban is lehetőség van, hiszen október közepén ott nyitotta hetedik magyarországi üzletét a Tchibo.
A Tchibo üzleteiben nemcsak a finom kávét, hanem a kávézás elengedhetetlenül fontos kellékeit is beszerezhetjük, mint például nemesacél tejhabosítót vagy a kávédíszítéshez használható sablonokat. A Tchibo a szervírozáshoz ajánlja a duplafalú üvegpoharakat, illetve csészéket, melyek rendkívüli előnye, hogy a beletöltött ital tovább marad forró, az üvegcsészék kívül pedig hidegek maradnak. Így biztonságosan tarthatja kezében a forró italt tartalmazó poharat, melyek egyébként szájjal fújt boroszilikát üvegből készültek.
Frissüljön fel és kapcsolódjon ki nálunk egy tökéletes eszpresszó társaságában!

Szenvedélyünk a kávé

Esti latte macchiato
Összetevők egy adaghoz: 100 ml Tchibo Espresso Milano Style presszókávé,100 ml tej, 4 cl Baileys, kis kakaópor
Elkészítés: A tejet felhabosítjuk, magas pohárba öntjük, a presszókávét óvatosan rátöltjük és hozzáadjuk a Baileyst. Végül meghintjük kakaóporral.
Caffé Corretto
Összetevők egy adaghoz: 30 ml Tchibo Espresso Sicilia Style presszókávé, grappa, konyak vagy sambuca likőr, tejszínhab (tetszőleges)
Elkészítés: Erős presszókávét sok cukorral a fagyasztóban jól lehűtünk. Hozzáadunk tetszés szerint grappát, konyakot vagy sambuca likőrt. Ízlés szerint tejszínhabbal a tetején szervírozzuk.
Caffé latte kardamommal és csilivel
Összetevők egy adaghoz: 100 ml Tchibo Espresso Milano Style presszókávé, tej a tejhabosításhoz, egy csipet őrölt kardamom, egy csipet csilipor
Elkészítés: A presszókávét keverjük el egy csipet őrölt kardamommal. Öntsük pohárba, adjuk hozzá a tejhabot, aminek a tetejét szórjuk meg egy csipet csiliporral.

Budapest, Aréna Pláza
Budapest, ÁRKÁD Bevásárlóközpont
Budapest, Mammut Bevásárlóközpont
Budapest, MOM Park Bevásárlóközpont
Budapest, WestEnd City Center
Budapest, Köki Terminál
Pécs, Árkád Bevásárlóközpont

Olvasson tovább: