Kereső toggle

RECEPT: Békebeli narancsdzsem

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az alábbi narancsdzsem – ha nem is héjában, de héjával együtt főzött
változata – keserédes ízéhez inkább a kiskanál vagy a vastagon szelt kenyér
dukál.

Hozzávalók: 4 narancs, 1 citrom, 2 citrom leve, kb. 50 dkg kristálycukor

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, és héjukat vékonyan lehámozzuk, majd
milliméteres csíkokra metéljük.

A gyümölcsök fehér húsát szintén lehámozzuk, majd kidobjuk. A narancsokat és a
citromot hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, magjukat
természetesen kivesszük. A gyümölcshúshoz és a héjhoz annyi vizet öntünk, ami
éppen ellepi, és 20 percen keresztül, kevergetés mellett felforraljuk. Ezután
tetszés szerint, akár 24 óráig is állni hagyjuk. A következő melegítésnél
hozzáadjuk a citromok levét, és 1 kg tiszta gyümölcshöz 40 dkg cukrot számítva
újraforraljuk, most 30 percig. Kisebb üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük.

Olvasson tovább: