Kereső toggle

RECEPT: provanszi paradicsom

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hozzávalók: 6 db érett, közepes paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag
újhagyma, 1 ek bazsalikom, 1 ek petrezselyem, morzsa, olívaolaj.

Félbevágjuk a paradicsomokat, és elhelyezzük őket egy tűzálló tálon, amit
kibélelhetünk előtte alufóliával.

Felaprózzuk a fokhagymát, újhagymát, bazsalikomot, petrezselymet, és az egészet
beleöntjük egy keverőtálba.

Hozzáteszünk kb. 2 evőkanál olívaolajat és ugyanennyi morzsát. A cél az, hogy a
keverék egy könnyű masszává álljon össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A keverékből tegyünk a paradicsomok tetejére, locsoljuk meg őket kevés
olívaolajjal, esetleg öntsünk kevés vizet is alájuk.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, és süssük benne a paradicsomokat 10-15
percig.

Az eredmény rögtön és sokféleképp fogyasztható: egyesek tükörtojással, mások
fetával és pirítóssal párosítják. Egyúttal sültek, halak kiváló körete is. (M.
R.)

Olvasson tovább: