Kereső toggle

RECEPT

görög saláta

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A görög saláta, a horiatiki megkerülhetetlen étel Görögországban, de lassan
a világ bármely pontján is.

Hozzávalók négy személyre:

3 nagyobb érett paradicsom

2 közepes uborka

1 zöld paprika

1 lila hagyma vagy 1 cs újhagyma

15 dkg feta sajt

1 maréknyi olajbogyó

1 cs petrezselyem

(1 cs porcsin)

4 leveseskanál olívaolaj

1 leveseskanál borecet

só (bors)

Elkészítés: alaposan megmossuk a zöldségeket. Felkarikázzuk a paradicsomot, a
meghámozott uborkát, az új-vagy lilahagymát és a zöldpaprikát, majd az összes
zöldséget az olajbogyókkal együtt egy salátástálba teszszük. Külön tálkában
elkészítjük az öntetet a borecet, az olívaolaj, a só és az apróra vágott
zöldfűszerek összekeverésével, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a
salátának valókkal. Tálaláskor a tetejére teszünk egy-egy szelet fetát, vagy
meghintjük fetadarabokkal.

Olvasson tovább: