Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok… na jó, ezt hagyjuk, a többit már mindenki
kívülről fújja. Nézzük inkább, mit sütött ki erre a hétre! Egyébként élőben a Magyar ATV-n látható Laci bácsi minden hétköznap 12.05-kor, vasárnaponként 13.05-kor. 

Sutus leves

Hozzávalók:

15 dkg nagy szem? bab

50 dkg savanyú káposzta

10 dkg füstölt csülök

20 dkg burgonya

5 dkg liszt

5 dkg zsír

2 dkg fokhagyma

2 dkg fűszerpaprika

2 dl tejföl

tárkony, hagyma, 

só, ételízesítő

A hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre hevítjük. Felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a babot, a kockára vágott krumplit, a kockára vágott füstölt csülköt. Ízesítjük tárkonnyal, sóval, ételízesítővel, fokhagymával. Addig főzzük, míg a bab puha nem lesz, majd hozzátesszük a savanyú káposztát. Készre főzzük.

Aranysárga rántást készítünk, s ebben is átpirítunk finomra vágott hagymát. Félrehúzzuk, majd kevés pirospaprikát, fokhagymát teszünk rá. Kevés vízzel felengedjük. A tejföllel simára keverjük. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a rántást. Kiforraljuk, és tálaljuk. Tejföllel, petrezselyemzölddel megszórjuk.

Sertésszűz–murat

Hozzávalók:

150 dkg sertésszűz

só, őrölt bors

1 dl olaj

1 dl fehér bor

4 szelet sonka

bacon szalonna

liszt

sült kockaburgonya

1 cs. petrezselyemzöld

balzsamecet

retek-, hagymacsíra

rukkolalevél

tárkony,

A sertésszüzet egyenletes nagyságúra felvágjuk. Bacon szalonnába betekerjük, amit rögzítünk fogvájóval. Kicsit meglapítjuk a hengereket. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel, fehér borssal. Forró zsiradékban pirosra sütjük. A sonkaszeleteket is megsütjük. A sütőzsiradékba kevés lisztet teszünk, tárkonyt adunk hozzá, majd felengedjük fehér borral, és kiforraljuk. Utánízesíthetjük sóval, fehér borssal. A kockaburgonyát bő, forró zsiradékban kisütjük. Tálalás: a rukkolalevelet feltesszük a tálra, majd mellé a retek- és hagymacsírát. Meglocsoljuk balzsamecettel. Felrakjuk a burgonyát, a szüzet. Leöntjük a mártással, s ráhelyezzük a sült szalonnaszeleteket.

Olvasson tovább: