Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel étterem volt séfhelyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nemcsak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10-től 8.20-ig és 12.45-től 12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05-től 13.35-ig. 

Gyümölcsös rizssaláta pulykával

Hozzávalók:

15 dkg barnarizs

5 dkg nektarin

10 dkg sárgadinnye

1 db boríz? alma

5 dkg körte

1 dl majonéz

1 dl kancsós kefir

30 dkg pulykamell

2 db tojás

3 dkg szezámmag

olaj a sütéshez

só, őrölt bors, curry

friss gyömbér

méz

A főtt barnarizst lehűtjük. Majonézmártást készítünk, amihez kevés kefirt, mézet keverünk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, friss gyömbérrel, ételízesítővel. A főtt rizshez felkockázott nektarint, almát, körtét, sárgadinnyét keverünk. A mártással összeállítjuk. A pulykamellet csíkokra vágjuk, sütés előtt sózzuk, felvert tojásba megforgatjuk, amit curryvel ízesítünk, majd megmártjuk szezámmagba. Forró zsiradékban kisütjük. 

Lángos

Hozzávalók:

50 dkg liszt

10 dkg főtt, áttört krumpli

2 dkg élesztő

2 dl kancsós tej

só, olaj a sütéshez

30 dkg káposzta

50 dkg zsír

2 dkg Koronás cukor

só, őrölt bors

Az élesztőhöz kevés cukrot teszünk, elfolyósítjuk, majd öntünk hozzá kevés tejet és lisztet. Simára eldolgozzuk. A tetejét megszórjuk liszttel, s hagyjuk kelni. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk s áttörjük. Hozzákeverjük a liszthez. Amikor a kovász megkelt, hozzátesszük a lisztes burgonyához. Jól összedolgozzuk. Lelisztezzük s megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, kinyújtjuk. Feldaraboljuk téglalap vagy háromszög alakúra. Letakarjuk konyharuhával. Kelesztjük. A sütés előtt kicsit meghúzzuk a tésztát, forró olajban pirosra sütjük.

Olvasson tovább: