Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel Étterem volt séfhelyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nem csak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10-től 8.20-ig és 12.45-től 12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05-től 13.35-ig. 

Ropogós pulyka-szárnyak raguval

2 db pulykaszárny 

só, bors, ketchup

1 dl olaj

1 dl víz

Ragu:

10 dkg póréhagyma

1 db kaliforniai paprika

10 dkg gomba

15 dkg sütőtök

2 db paradicsom

1 dl olaj

1 dl ketchup

fokhagyma

gyömbér

A pulykaszárnyakat sózzuk, borsozzuk, ketchuppal vékonyan megkenjük, majd kevés víz, olaj aláöntése után szép pirosra megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a ragut. Olajban a finomra vágott fokhagymát, gyömbért áthevítjük, majd a kockára vágott póréhagymát, kaliforniai paprikát, gombát rátesszük, üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, feldarabolt sütőtököt és a ketchupot. Sózzuk, törött borsot adunk hozzá. Tálalásnál a ragura helyezzük a megsült pulykaszárnyakat, s kockára vágott sült burgonyával körítjük.

Szarvasérmék 

rókagombával

50 dkg szarvasfilé

5 dkg szalonna

kakukkf?

boróka, méz

babérlevél

vörösbor

olaj a pácoláshoz 

és a sütéshez

3 dkg vöröshagyma

5 dkg margarin

5 dkg rókagomba

2 dl barnamártás

20 dkg rumos birsalma

4 db burgonya

A szarvasfilét pácban érleljük (só nélküli vörösboros pácról van szó, melybe különféle fűszereket teszünk: borókabogyót, babérlevelet, kakukkfüvet), majd a rostjaival párhuzamosan megtűzdeljük szalonnával. A sütés előtt természetesen megsózzuk.

A rókagombás raguhoz apróra vágott vöröshagymát és újhagymát pirítunk, kevés fokhagymát is teszünk hozzá. Rárakjuk a rókagombát, pirítjuk, felengedjük barnamártással. A rumos birshez vizet forralunk, melybe citromot, cukrot, fahéjat szegfűszeget teszünk. Ebbe kerül bele a birs. Körete sült burgonya lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

Olvasson tovább: