Kereső toggle

Vendégelő

Kávézó teleléskor

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A tél valahogy itt felejtette magát. Mit tehet a polgár, ha már egyszer volt egy kis tavasz is. Türelmesen várja a végét. De hol is várja ki – este adott lévén az otthon – napközben? Hideg és éhség együtt – lehet, hogy a medvék emiatt alusszák át inkább az egészet. Fejlett világunkban azért vannak családbarát megoldások is. Étterem, vagy inkább kávézó – divatosan ma mindent ezen a néven neveznek, igaz, sznob helyek a café hívószót szeretik. Egy ilyen kínálja magát az V. kerületben, a Ferenciek tere és az Egyetem tér között – műveltebbeknek, a Petőfi Irodalmi Múzeummal szemben –, a Károlyi Café.

A hely divatos bútorokkal jelzi, az igényesebb társaságra számít, megfelelő anyagi háttérrel. De a konyha milyen? Jó. Levesek a hagyományos gulyástól a népszerű tárkonyoson keresztül a divatos krémlevesig. A paradicsomos spagetti remek – eltalált keménység? és friss tészta, egyszer? öntettel és a pincér által frissen reszelt parmezánnal. A borjú bécsi is hibátlan – kár, hogy a mellé kínált burgonyán érződik, kicsit hamarabb lett kész, mint a párhuzamosan felszolgált tészta, úgy egy-két nappal. A desszertnél azért vigasztalódik az ember. A francia almatorta friss almával és vaníliaöntettel… A felszolgálókon is látszik, nem csak nevük jelzi a szerepüket. Biztató, és vissza-visszatér az ember. Megéri. (mlg)

Olvasson tovább: