Szabadidő

AKTUÁLIS
LEGUTÓBBI LAPSZÁMOK

2015. 03. 13. (XIX/11)

Növekszik a szociális egyenlőtlenség a nyugati társadalmakban. A kérdés ma már inkább csak az, hogy milyen tényezők erősítik ezt a tendenciát.
A politikai hitnek semmi köze a transzcendens hithez. Legfeljebb csak ahhoz, amit a valláskritika – tévesen és elnagyoltan – feltételez.

2015. 03. 06. (XIX/10)

Joulupukki, a szauna és a nordic walking hazájában hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, rengeteg tó, rénszarvasok, sarki fény - mind észak titkairól mesél.

2014. 12. 19. (XVIII/51)

Fényárban úsznak Európa nagyvárosai a karácsonyi vásárok körül, melyekbe az ajándékok beszerzése mellett a hangulat kedvéért is ellátogatnak sokan.
A stílussal kapcsolatos apró, de egyre mélyebb összefüggések felfedezése, megélése engem valahogy feltölt, energiát ad, boldoggá tesz. Az elmúlt két évtizedben sok időt fordítottam a klasszikus öltözködés feltárására, ennek a több évszázados...
Karácsony előtt a játék- és ruhaboltokat járva különösen szembetűnővé válik az utóbbi évek egy sajátos trendje: a koponya­mintás gyermekruhák mellett élőhalott Barbie-leszármazottak jelentek meg az üzletek polcain.

2014. 12. 12. (XVIII/50)

Gera Zoltánról, a Ferencváros labdarúgójáról szuperlatívuszokban beszélnek. Fiatal játékostársait megszégyenítő futó­teljesítményéről, sorsdöntő góljairól, és talán még ennél is fontosabb, hogy példaértékű magán­életéről.

2014. 12. 05. (XVIII/49)

Hajdúszoboszló az egyik legkedveltebb hazai üdülőhely, olyannyira, hogy a „fiatalság forrásaként” is emlegetik újabban az egymásra épülő attrakciók és a többgenerációs egészségturizmusban betöltött vezető szerepe miatt.

2014. 11. 28. (XVIII/48)

Aki szeretné elkerülni a karácsonyi tömeget az áruházakban, nem az autóba ül be, hanem a számítógépe elé. A hazai statisztikák szerint a rendszeresen internetezők közül háromból kettő tesz így.

2014. 09. 19. (XVIII/38)

Vasárnap újra a futóké volt a főszerep a budapesti köztereken, ugyanis több ezer sportoló vette birtokba a fővárost, hogy teljesítse a 29. Wizz Air Budapest Félmaratont.

2014. 08. 21. (XVIII/34)

Beke  Farkas Nándor  és Masa  Tamás.
Lélegzetelállító virtuozitás, jellegzetes hangzásvilág – amikor a 100 Tagú Cigányzenekar a Wesselényi utcai művelődési házban próbál, az egész környék örül, és az alkalmazottak szélesre tárják a szemközti hivatal ablakait.

2014. 07. 18. (XVIII/29)

Németország legdélebbi és egyben legmagasabban fekvő településének lélekszáma alig tizenötezer fő, mégis egyikea legszebb bajor üdülőhelyeknek.
A hazai túrázók egyik legkedveltebb úticélja a szemet gyönyörködtető Magas-Bakony. A hegység több száz méter magas csúcsai közül az egyik legmagasabb a Papod-hegy, mely 646 méteres. Itt adták át tavaly a Vitéz Bertalan Árpád-kilátót.

2014. 06. 20. (XVIII/25)

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának keretein belül karitatív tevékenységét bővíti a Hit Gyülekezete.

2014. 06. 13. (XVIII/24)

A legújabb utazási szokásokról és bennfentes titkokról Kádár Tímea utazási szakértőt, az utazzmaskepp.cafeblog.hu szerzőjét faggattuk, mivel ismeri a legeldugottabb elbűvölő helyeket és szállásokat is, és hisz benne, hogy mindenhol me
Sokan már javában tervezik és szervezik a várva várt vakációt, legyen szó városlátogatásról, vízparti üdülésről vagy nyári táborozásról. Idén összességében 10-15 százalékkal többen indulhatnak külföldre is honfitársaink.

2014. 03. 28. (XVIII/13)

Tiszta erőből márciusi szombat. Utastársam telefonjának hívódallama a Kálvin tér előtt „Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” Részemről helyeslő bólintás.
„Akkor lennék igazán elégedett, ha a világon élő több millió futó legalább egyszer eljönne Jeruzsálembe is futni.

2014. 03. 21. (XVIII/12)

Évről évre nő az utakon az autók száma, ami forgalmi dugókkal, megnövekedett környezetszennyezéssel, illetve több balesettel is jár.
Életnagyságnál nagyobb, római kori bronz császárszobor lábszára került elő a Paks melletti Dunakömlődön.  A régészeti lelet egyedülálló, de nem törpülnek el mellette a feltárt erődben talált fegyverek, használati tárgyak sem.

2014. 03. 14. (XVIII/11)

A Budapesti Kongresszusi Központban rendezték meg a Családi gazdaságok világfórumát és találkozóját március 4-6.

2014. 03. 07. (XVIII/10)

Doros Judit (Népszabadság), Lőwy-Korponay Bereniké (Hetek) és Bíró Bori (Klubrádió) kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Média a Társadalomért díját a 2013-ban tizenkettedik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeként.
Ne gondoljuk, hogy a fogyókúra valami újsütetű találmány, s hogy csak az utóbbi évszázadokban jelent meg; a túlsúly őseinknek is okozott problémát.
Az étkezés mindig is alapvetően befolyásolta a különböző kultúrák történetét.

2014. 02. 21. (XVIII/8)

Tevan Adolf nyomdász több mint egy egy évszázaddal ezelőtt, 1903-ban Békéscsabán alapította meg a róla elnevezett nyomdát, amelyet fia, Andor emelt nemzetközi rangra.
Azt gondolja, hogy alkalmazottainak házasságon kívüli flörtölései csak a saját személyes életükre nézve jelentenek problémát? Nagyot téved.

2014. 02. 14. (XVIII/7)

A könyvtolvaj nem háborús akciófilm, de nem is elvont példázat emberről az embertelenségben.

2014. 02. 07. (XVIII/6)

Bár hazánk nem kimondottan a téli sportokról híres, mégis egyre több lehetőség adódik országszerte a havas, jeges sportokhoz.

2014. 01. 24. (XVIII/4)

Ha Habermas nyomán a politikát akaratképzésnek tekintjük, akkor aligha lepődhetünk meg azon, hogy a politikai marketing is alkalmazza a narrációt.

2014. 01. 10. (XVIII/2)

A pihenés szó hallatán télen egy csendes wellnessfürdő vagy egy csillogó havas síparadicsom képe villan fel.