hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Menetelés a csúcsra
Elkezdődtek a topligák, de miért nem boldog CR7?

2012. 09. 14.
A nyári labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia után a sportot kedvelők figyelme a Forma-1 mellett ismét Európa top labdarúgó bajnokságaira szegeződik. A legnagyobb kérdés, hogy a nyári átigazolások után vajon mennyire rendeződnek át az erőviszonyok, illetve visszaszerzik-e elvesztett bajnoki címeiket a Barcelona, Bayern München, Manchester United vagy épp a Milan alakulatai?

Sokáig tartotta magát az a tézis, hogy a német a legerősebb bajnokság, aztán ezzel vitatkozni kezdtek, hogy az olasz viszi a prímet, de nagyon sokan még mindig az angolra teszik le a voksukat. Ami viszont a klubcsapatok eredményességét illeti, mára a spanyol lett Európa egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága, és nem csupán azért, mert jelenleg itt játszik a világ két legértékesebb csapata, hanem azért is, mert az őket követő csapatok zöme bármelyik európai ligában élcsapat lehetne. Legjobb példa erre az egy hete Monacóban lejátszott európai Szuperkupa-döntő, melyen a BL-győztes angol Chelsea-t szinte porig alázta az Európa Liga-győztes spanyol Atletico Madrid. A 4-1-es madridi győzelem nem is fejezi ki igazán a mérkőzésen kialakult különbséget a két csapat között.

A spanyol bajnokság (LA Liga) amúgy meglepetéssel kezdődött, mivel a Luka Modriccsal megerősödött címvédő Real Madrid az első fordulóban nem tudta hazai pályán legyőzni a bajnokságnak szintén nagy reményekkel nekivágó Valenciát, majd vendégként 2-1-re kikapott a Getafe csapatától, így máris ötpontos hátrányba került a nagy rivális és három fordulót követően is hibátlan bajnoki mérleggel rendelkező FC Barcelonával szemben. Némi gyógyírt jelentett a madridiaknak, hogy övék lett a spanyol Szuper Kupa a gránátkékekkel szemben. Mindenesetre nincs minden rendben Jose Mourinho csapatánál, ezt a vak is láthatja. A CR7-ként emlegetett Cristiano Ronaldo (a portugál válogatottban a 7-es számú mezben játszik - a szerk.) például az első két fordulóban nem is lőtt gólt, majd amikor a harmadik bajnokin betalált, látványosan nem örült a góljainak. A kíváncsiskodó riportereknek azt mondta: „Nem vagyok boldog Madridban. Nem a magánéletemről van szó, ez szakmai dolog, a csapatnál tudják, miről beszélek..." Azonnal elindult a találgatás, sőt már kérője is van a portugál zseninek, aki egyébként sietett hangsúlyozni, hogy nem a pénzről van szó. A Daily Star című angol napilap szerint az angol bajnok Manchester City 95 millió angol fontért megvásárolná a játékost. A dolog pikantériája leginkább az lenne, hogy CR7 épp a városi rivális Manchester Unitedtől igazolt anno Madridba.

S ha már átigazolás, akkor meg kell említeni a Paris Saint-Germain csapatát, melynek a Manchester Cityhez hasonlóan szintén arab a tulajdonosi köre, és a legtöbb pénzt talán ők fektették a nyári átigazolásokba. Zlatan Ibrahimovics, Thiago Silva és Ezequiel Lavezzi érkezése alaposan megemelte a csapat amúgy sem alacsony értékét, a francia bajnokságban joggal várják el a párizsiak újbóli trónra lépését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!