Kereső toggle

Fogynak a repkedő milliók

Átigazolási szezon a futballvilágban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Januárral nemcsak az új év köszöntött a focistákra, hanem az átigazolási szezon is. A híreket továbbra is a Cristiano Ronaldo körüli bonyodalom vezeti. Bár mind a Manchester United, mind a Real Madrid, sőt maga Ronaldo is kijelentette, hogy marad a „vörös ördögöknél”, a spanyol sportlapok újra és újra tényként kezelik, hogy a két csapat már megállapodott egymással, csak nem hozták még nyilvánosságra.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a gazdasági válság a klubokra, illetve azok tulajdonosaira is hatással van, így valószínűleg nem nyúlnak majd olyan mélyen a zsebükbe az illetékesek, mint az elmúlt években. Ez alól talán a Manchester City lesz az egyetlen kivétel, ahol az arab milliárdos befektetők semmi pénzt nem sajnálnak a keret megerősítésére. Ezt bizonyítva már az első napokban megszerezték Wayne Bridge-t a Chelsea-től 12 millió fontért. A kívánságlistájuk azonban jóval hosszabb, szerepel rajta Roque Santa Cruz (18 millió fontot adnának a Blackburnnek érte), sőt a Valencia és a nyári Európa-bajnokság sztárja, David Villa is. Nehezíti a helyzetet, hogy őérte a Barcelona is versenybe szállt, valamint a kivásárlási ára is óriási, több mint 30 millió font. Ez azonban nem lehet gond a Citynél, hiszen körülbelül ennyit fizettek Robinhoért is. Az Arsenal az orosz Zenit kiválóságáért, Andrej Arsavinért szállt harcba, míg a manchesteri Carlos Tevezt a Real Madriddal hozták hírbe.

A spanyolországi csapatok sem tétlenkednek, ott a szintén anyagi gondokkal küszködő Valencia sztárjait övezi megkülönböztetett figyelem, azonban a vezetőség kijelentette, hogy sem David Villát, sem David Silvát nem hajlandóak eladni. Persze egy jó ajánlat esetén bármi előfordulhat. A másik nagy felfedezett, Sergio Agüero, az Athletico Madrid fiatal csatára, akit a Barcelona szeretne megvásárolni. Ha igaz a híresztelés, hogy a Manchester City bejelentkezett Samuel Eto’o-ért és Yaya Toure-ért, akkor úgyis csatár után kell nézniük a katalánoknak.

Olaszországban a legnagyobb figyelem most David Beckham milánói kölcsönjátékára irányul, azonban a nagy csapatok itt is készen állnak egy-egy sztár szerződtetésére. A Juventus például Michael Owent nézte ki, aki újabban ontja a gólokat a Newcastle-ban, ha éppen nem sérült.

Az egyre népszerűbb német bajnokság átigazolásait is nagy kíváncsiság övezi. A Bayern München francia sztárját, Franck Ribéryt például a Real Madrid szeretné soraiban tudni, azonban a bajorok nem kevesebb, mint 55 millió fontot kérnek a játékosért. Közben mellőzött csatárukat, Lukas Podolskit árulják, akiért európai csapatok sora verseng, élükön a Romával és a Manchester Cityvel. Ha a válogatott csatár Németországban szeretne maradni, onnan is akad kérője, ugyanis a Köln és a Hamburg is szívesen leigazolná.

Olvasson tovább: