hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Verón kell a petróleum-királynak
Repkedő milliók

2003. 08. 04.
Nem nyugszik Roman Abramovics, a Chelsea-t irányító orosz milliárdos. A "petróleum-király" Henryt, Vierit, Raúlt, és a legnagyobb sztárokat nem tudta ugyan leigazolni, ám beéri kisebb "csillagokkal" is, legújabb kiszemeltje pedig Juan Sebastian Verón (Manchester United), argentin középpályás.



Verón is a Chelsea-hez igazolhat Fotó: Reuters

Verón esetleges távozása újabb komoly veszteséget jelentene a Manchester United számára. A "vörös ördögök" pedig még Beckham távozását, valamint Kewell, Quaresma, majd Ronaldinho sikertelen megvételi kísérletét is kiheverték. Ezt bizonyítja az Egyesült Államokban jelenleg is zajló Bajnokok Világa rendezvénysorozat, melynek keretében a Manchester előbb a Celticet 4–0-ra, majd a mexikói Club Americát 3–1-re múlta felül. Verón búcsúja azonban jelentősen meggyengítheti az MU játékosállományát.

A Chelsea és a Manchester United állítólag már meg is egyezett az átigazolási összegről, ami 15 millió fontot jelent. Már csak Verón aláírása szükséges ahhoz, hogy a londoni dúsgazdag klub soraiban tudja a korábban Laziót is megjárt középpályást. Érdekesség, hogy néhány nappal ezelőtt Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője még kijelentette: az argentin mindig is az egyik kedvenc játékosa volt, és az idei szezonban is fontos szerepet szán neki a csapatban. Most mégis úgy tűnik, túlad Verónon.

A héten a Real Madrid házatáján is több fontos esemény történt. David Beckham például első edzőmérkőzésén máris egy öngóllal mutatkozott be, és a helyszíni tudósítások szerint legszívesebben a föld alá bújt volna szégyenében. Zinedine Zidane pedig bejelentette: két év múlva befejezi pályafutását. "Addig a lehető legjobban akarok játszani, bármilyen mérkőzésről, sorozatról lesz szó. Két év múlva viszont
visszavonulok!" – szögezte le a harmincegy éves francia világsztár, aki javaslatot tett a következő sztárra, akit Madridba kell csalogatni: Patrick Vieiráról van szó.

Vieira megszerzése egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, habár az Arsenal mestere, Arsene Wenger kijelentette, nagyon közel állnak ahhoz, hogy szerződést
hosszabbítsanak a huszonhét éves futballistával. Ám ha ez nem sikerül, könnyen elképzelhető, hogy minél hamarabb megpróbálják eladni, hiszen Vieirának jövőre lejár a szerződése, így akkor ingyen távozhatna bárhová. Ha valaki azonban még most a soraiban akarná tudni a londoniak csapatkapitányát, akkor minimum 25 millió fontos ajánlatot kellene tennie, hiszen a szenegáli születés? futballistának – akit a tavalyi év legjobb külföldi játékosának választottak a szigetországban – jelenleg
ennyi a futballpiaci árfolyama.

Mindeközben Hongkongban tombol a Real Madrid-mánia. Jóllehet a Real Madrid csak augusztus 8-án lép pályára Hongkongban, az igazán fanatikus szurkolók már rég tábort ütöttek a stadion előtt, hogy mindenképpen láthassák kedvenceiket. A gigantikus sorbaállás hétfőn kezdődött meg, kedd éjfélre pedig négyszáznál is többen zsúfolódtak össze a hongkongi nemzeti stadion pénztárai előtt, ahol péntektől kezdik árusítani a belépőket. A rutinosabb várakozók többnapi élelemmel, sátrakkal és esernyőkkel felszerelkezve érkeztek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!