Kereső toggle

Női kézilabda

Nemzetközi kupaszereplések: nekünk nyolc

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Kiválóan szerepeltek a nemzetközi női kézilabdakupákban érdekelt magyar csapatok az elmúlt hét végén. A BL-ben, a KEK-ben és az EHF-kupában szereplő gárdáink egyaránt a legjobb nyolc közé jutottak.

Csoportelsőként jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Herz–FTC csapata, miután hazai pályán, kiváló játékkal 32–20-ra szétzilálta a dán Viborgot. Az már a mérkőzést megelőzően biztos volt, hogy mindkét csapat továbbjutott, ám a csoportelsőség kérdését korántsem lehetett érdektelennek tekinteni. A csoportban legtöbb pontot gyűjtő klub – jelen esetben a Fradi – ugyanis nem az orosz Toljattival, hanem a spanyol Valenciával küzdhet meg a következő fordulóban. Nem mintha nagy különbség lenne a két csapat játékereje között, azonban anyagi szempontból (!) nem mindegy, hogy a hispánokhoz vagy a messzi orosz földre látogat-e a Fradi. Persze az sem mellékes, hogy a Valenciával szemben a visszavágót hazai pályán fogják játszani a zöld-fehérek.

Sikeresen vette az előtte álló akadályt a másik három, nemzetközi kupában érdekelt magyar női klubcsapat is. A KEK-ben szereplő Győr az orosz Don Rosztov együttesét győzte le a nyolcaddöntő hazai visszavágóján 25–17-re, így 47–43-as összesítéssel jutott tovább. Az EHF-kupában érdekelt Cornexi a székesfehérvári visszavágó alkalmával 29–24-re verte a román Rapid Bucuresti csapatát, és a végelszámolásnál 56–55-ös eredménnyel mehetett tovább. A szintén az EHF-kupában küzdő Dunaferr is továbbjutott a legjobb nyolc közé, miután San Sebastianban csak három góllal kapott ki (20–23), így a hazai és a vendégszereplés összevetése alapján 43–41-gyel léphetett tovább a következő fordulóba.

Olvasson tovább: