Kereső toggle

Erősít a Ferencváros

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A magyar válogatott Tököli Attila leigazolásával jelentősen megerősödött a Ferencváros labdarúgócsapatának kerete. A dunaújvárosi gólkirály mellett Szili Attila, a brazil Leandro és több fiatal tehetség is az Üllői útra szerződött. Lapzártánkig még nem dőlt el a román válogatott Bogdan Andone sorsa, aki szintén nagy hasznára lehetne a zöld-fehér klubnak, amely a bajnoki cím visszahódítását tűzte ki célul a következő esztendőre.Tököli Attila érkezésével a bajnoki cím visszahódítását tűzte ki célul a Ferencváros Fotó: FTC.hu

A hazai átigazolási időszak legnagyobb szenzációját jelentették be a héten az Üllői úti FTC-székházban. Az elmúlt és az azt megelőző esztendő gólkirálya, Tököli Attila a Dunaferr csapatából a Ferencvárosba szerződött. A huszonhat éves csatár egy plusz egy éves szerződést írt alá a zöld-fehérekhez, ahol az 55-ös mezt viseli majd.

"Azt gondolom, hogy most valóban ütőképes csapat jöhet össze az Üllői úton, és ez talán nemcsak a magyar szinten, de a nemzetközi kupában is elég lehet a jó szereplésre – nyilatkozta az elmúlt esztendőben huszonnyolc bajnoki gólt szerző Tököli, aki nem fél a Fradi-szurkolóktól sem. – Sokszor játszottam már az Üllői úton, ahol soha nem voltam kedvenc, de ez érthető, hiszen az Üllői úton nem szokták szeretni az ellenfél góllövőit. Nyilván ez most megváltozik, hiszen mostantól az ellenfelek kapuját veszélyeztetem majd."

A tranzakció komolyságára utal, hogy a tizenegyszeres válogatott támadóval végig Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnök-vezérigazgatója tárgyalt, a "végkifejlettel" pedig Garami József szakmai igazgató is elégedett lehetett.

"Tököli személyében egy kiváló csatár igazolt a Ferencvároshoz. A labdarúgó az elmúlt három évben öszszesen hetvenkét gólt termelt a bajnokságban. Külön öröm számomra, hogy személyében nemzetközi mérkőzéseken is eredményes csatár érkezett hozzánk, hiszen Attila nyolc nemzetközi kupameccsen eddig hét gólt rúgott" – vélekedett a klub internetes honlapján Garami edző, aki elmondta: Tökölit Gerával és Penksával együtt játszatja majd a támadósorban, elsőként talán az AEL Limasszol elleni UEFA-kupa mérkőzéseken.

Tökölihez hasonlóan több hazai és külföldi csapat kívánságlistáján szerepelt a brazil Leandro de Almeida neve, aki végül szintén a Ferencvárosba szerződött. A korábbi Haladás-játékost az elmúlt esztendőben a legjobb baloldali középpályásnak választották a Nemzeti Sport osztályzatai alapján. A húszéves játékos egy plusz három éves szerződést írt alá a Fradihoz, ezentúl pedig a zöld-fehérek 10-es mezét viseli majd.

Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója a héten több tárgyalást folytatott Fülöp Ferenccel is, így az MTK egy évre kölcsönadja Szili Attilát a Fradinak. Az FTC-t erősíti az olimpiai válogatott Károlyi Sándor, aki Győrből érkezett, és Somorjai Tamás is, aki kölcsönből tért vissza Celldömölkről, ahol kimagasló teljesítményt nyújtott.

Nem dőlt még el a román Bogdan Andone sorsa. A huszonhét éves középpályás szerepelt már a román válogatottban is, jelenleg az élvonalbeli negyedik Otelul Galati meghatározó játékosa, ahol az elmúlt szezonban hat gól és nyolc gólpassz fűződött a nevéhez. Garami József szerint Andone erősítést jelentene a Ferencváros számára, hiszen remek technikai tudással rendelkezik, sokat fut, bevethető támadó-középpályásként, de jobboldalon is.

Olvasson tovább: