Kereső toggle

Borsodi Liga

Teltházas Fradi-siker

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Huszonöt gólt láthattak a szurkolók a 25. forduló mérkőzésein. A gólgazdag találkozók közül a legnagyobb érdeklődés a legrégibb hagyományokkal rendelkező Fradi–Újpest rangadót kísérte. A tavaszi idény két legjobb formában lévő gárdája alapos erősítésen ment át a tél folyamán, és az eddig mutatott játék alapján a drukkerek látványos küzdelem reményében megtöltötték az Üllői úti stadion lelátóit. A BL-szereplés óta először volt telt ház az Üllői úton Fotó: MTI

Ez már azért is nagy dolog, mivel a tavalyi bajnokságot eredményező szezont sem játszották "táblás ház" előtt a zöld-fehérek. Nem is csalódtak a nézők, mert valóban küzdelmes találkozó volt, de örülni csak a Ferencváros híveinek volt oka. A 2–0-ás győzelem megszerzésében oroszlánrészt vállalt Gera Zoltán a szurkolók első számú kedvence, aki látványos gólja mellett kiharcolt egy büntetőt, melyet Lipcsei Péter biztosan helyezett Posza kapus hálójába. 

A Fradi kapitányának ez volt a századik találata a "Franzstadtiak" mezében, ami egy védőből lett középpályástól remek teljesítmény. Mindenképpen említést érdemel Sz?cs Lajos, aki a tavasz folyamán immáron harmadszor védett végig mérkőzést kapott gól nélkül. A szövetségi kapitány, Gellei Imre is értékelte a produkciót, és a Moldova ellen március 27-én pályára lépő válogatott keretébe meghívta Sz?csöt és Gerát. 

Az újpesti oldalon talán csak a Spartából igazolt Sloncik játéka mondható jónak. A brazil "csodafegyver" Túlio viszont alaposan leszerepelt. A mérkőzésenként gólt ígérő játékos mindössze négyszer ért labdához, és Glázer Róbert edző az 56. percben le is cserélte a teljesen használhatatlan egykori válogatott játékost. 

Az Újpest tehát elvesztette tavaszi veretlenségét, míg a Fradi tovább menetelve egyre közelebb kerül a listavezető MTK-hoz. Az ősszel látott gárdához képest egy erőtől duzzadó alakulat formálódik a kilencedik kerületben. Ez Garami József mesteredző szakértelmét dicséri, aki látványos, eredményes játékra oktatja "fiait". 

A legnagyobb népszerűségnek örvendő klub teljesítménye, és az eddig látott találkozók színvonala azt mutatják, hogy elkezdődött a felemelkedés a bajnokságban. A labdarúgás népszerűsége tovább növekedhet, ha a hátralévő mérkőzések is legalább ezt a szintet eredményezik. Mivel a futballt telt házak előtt érdemes játszani, szükséges a nézők visszacsalogatása a lelátókra.

Olvasson tovább: