Kereső toggle

A tenisz királynője

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Venus Williams duplázott a WTA 2000-es díjkiosztó gáláján: egyesben és párosban is a legjobbnak választották. 

Az amerikai sztár tavaly "csak" harmadik volt a záró világranglistán, a svájci Martina Hingis és a szintén tengerentúli Lindsay Davenport mögött, a Grand Slam-tornákon azonban ő volt a legeredményesebb. Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodott, majd a sydneyi olimpián egyesben és húga, Sere-na oldalán párosban is aranyérmet nyert. Szinte természetes, hogy a duók között ők lettek a legjobbak a WTA voksolásán. 

A díjátadó ünnepségre az Indian Wellsben zajló tornán került sor, de a sztárok többsége távolmaradt a rendezvényről. Venus Williams azzal magyarázta döntését, hogy pihenésre van szüksége:"Még mindig a keleti parti időzónában érzem magam, így fáradt vagyok. Bíztam abban, hogy el tudok menni a gálára, de nem sikerült. Szomorú vagyok, ugyanis azt hallottam, hogy remek volt a hangulat."

Martina Hingist, mintegy fájdalomdíjként, "a tornák világméretű népszerűsítésében vállalt tevékenységéért" jutalmazták. A svájci sztár szintén nem vett részt a show-n. 

"Nehéz egy torna alatt minden kötelezettségnek eleget tenni. Ennyit azért nem várhatnak el a játékosoktól. Úgy érzem, hogy már eddig is nagyon sokat tettem a versenyekért és a szponzorokért" – magyarázta a világelső. 

Az 1997-es francia nyílt bajnokságon győztes Iva Majolit az év visszatérőjének, az orosz Jelena Gyementyijevát pedig a legtöbbet fejlődött teniszezőnek választották. A cseh Daja Bedanova az idény újonca lett. (MTI)

Olvasson tovább: